foto: Paula Čurkste/LETA
Vakcinācijas punktos tuvākajā nedēļā pamatā būs pieejamas "Pfizer" un "Moderna" vakcīnas
Vakcinācijas punktos tuvākās nedēļas laikā iedzīvotājiem pamatā piedāvās veikt vakcināciju ar Pfizer (Comirnaty) un Spikevax (Moderna) vakcīnām.
Sabiedrība
2021. gada 15. jūlijs, 13:39

Vakcinācijas punktos tuvākajā nedēļā pamatā būs pieejamas "Pfizer" un "Moderna" vakcīnas

Jauns.lv

Vakcinācijas punktos tuvākās nedēļas laikā iedzīvotājiem potēties pret Covid-19 pamatā piedāvās ar "Pfizer"/"BioNTech" un "Moderna" vakcīnām, informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

Šobrīd noliktavās "Johnson & Johnson" vakcīnu krājums ir beidzies, jo visas līdz šim pieejamās šī ražotāja potes tika nogādātas vakcinācijas punktos, un faktiski ir realizētas.

Līdz ar to nodaļā aicina iedzīvotājus, kas izvēlējušies "Johnson & Johnson" vakcīnu, sazināties ar vakcinācijas pakalpojuma sniedzēju, lai pārliecinātos, vai to krājumos vēl ir pieejamas šī ražotāja vakcīnas.

Nākamā "Johnson & Johnson" vakcīnu piegāde - 19 000 devas - gaidāma ne ātrāk kā nākamās nedēļas otrajā pusē. Tiklīdz notiks šo vakcīnu piegāde, tās pēc veiktajiem pieprasījumiem tiks sadalītas vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem, kā arī sabiedrība par tiks operatīvi informēta.

Nodaļā arī atzīmē, ka šobrīd vakcinācijas procesa nodrošināšanai Latvijā ir pieejamas šādas vakcīnas: 387 960 devas "Pfizer"/"BioNTech", 87 450 devas "Moderna" un 198 750 devas "AstraZeneca". Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu Latvija piecām valstīm ziedos 165 600 ražotāja "AstraZeneca" vakcīnas devu.

Šonedēļ izbraukuma vakcinācijas pret Covid-19 notiks Smiltenē, Krāslavā, Rundāles pilī, Kuldīgā, Cēsīs un Aucē. Izbraukuma vakcinācija notiek bez iepriekšējā pieraksta, tās organizēšanā iesaistās gan pašvaldības, gan vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji, gan Nacionālie bruņotie spēki.

Sestdien, 17. jūlijā, izbraukuma vakcinācija notiks:

  • 8:00 – 14:00 Smiltenes pilsētas svētkos Atmodas ielā 2
  • 8:00 – 14:00 Krāslavas vasaras gadatirgū Krāslavas pils pagalmā
  • 10.00-17.00 Aucē Jelgavas ielā  1a (būs iespēja izvēlēties visus Latvijā pieejamos vakcīnas veidus)*
  • 10:00 – 17:00 Rundāles stādu tirgū Rundāles pilī
  • 11:00 – 18:00 Cēsīs pie Rožu laukuma
  • 11:00 - 19:00 Kuldīgas Amatnieku tirgū liepziedu laikā Baznīcas ielā 1

Gadatirgos un pasākumos pamatā tiks vakcinēts ar Pfizer vakcīnu. Ar katru iedzīvotāju, kas saņems vakcīnu, atsevišķi sazināsies un vienosies par viņam tuvāko un ērtāko balstvakcīnas saņemšanas vietu un laiku.

Nedēļas nogalē darbosies arī liela mēroga vakcinācijas centri un vakcinācijas punktu tirdzniecības centros, to darbības dienu grafiks, kā arī vakcīnu saraksts, kas tajos pieejams, atrodams šeit. Šī tabula tiek atjaunota reizi nedēļā pirmdienās līdz plkst.10:00.