112
2021. gada 9. jūlijs, 15:13

Griesti dzīvoklī Jēkabpilī ceturtdien iegruvuši pēc sprādziena; cietušais guvis plašus apdegumus

Jauns.lv / LETA

Dzīvoklī Jēkabpilī ceturtdien notikušais griestu iegruvums saistīts ar sprādzienu, savukārt nelaimē cietušais guvis plašus apdegumus, izriet no Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāves Daces Kalniņas sniegtās informācijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VP ceturtdien pirms plkst.16 saņēma informāciju, ka Jēkabpilī, Madonas ielā, kādā daudzdzīvokļu mājā ir noticis sprādziens. Uz notikuma vietu nekavējoties devās Jēkabpils iecirkņa amatpersonas un noskaidroja, ka saviem spēkiem no četriem dzīvokļiem ir evakuējušies seši iedzīvotāji.

Ēkas otrajā stāvā, dzīvoklī, kurā, iespējams, bija notikusi gāzes eksplozija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki atrada plašus termiskus ķermeņa apdegumus - aptuveni 70% - guvušu vīrieti, kuru mediķi nogādāja ārstniecības iestādē.

Sprādziena rezultātā bojātas arī automašīnas, kas atradās ēkas tuvumā. Līdz šim policijā saņemti četri iesniegumi par transportlīdzekļiem nodarītajiem bojājumiem. Tāpat arī griestu, grīdas un sienas nobrukumu dēļ dzīvokļi vairs nav apdzīvojami.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18.nodaļas. Notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu negadījuma apstākļus.

Pašvaldībā informāciju par notikušo un turpmāko rīcību solīja sniegt vēlāk.

Jau ziņots, ka Jēkabpilī ceturtdienas pēcpusdienā izglābts cilvēks pēc griestu iegruvuma dzīvojamajā mājā.

Īsi pirms plkst.16 VUGD saņēma informāciju, ka divstāvu dzīvojamā mājā noticis ēkas konstrukciju iegruvums.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī iegruvuši griesti.

Nekavējoties sākta konstrukciju pārmeklēšana, bet no otrā stāva dzīvokļa ar kāpņu palīdzību izglābts viens cilvēks, kurš nodots mediķiem.

Savukārt seši cilvēki no ēkas evakuējās pirms glābēju ierašanās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās