foto: Kaspars Gailis/LETA
Rīgā nogruvis ķieģeļu ēkas sienas fragments uzkritis cilvēkam
Glābēji cietušo nodeva mediķiem.
112
2021. gada 6. jūlijs, 10:12

Rīgā nogruvis ķieģeļu ēkas sienas fragments uzkritis cilvēkam

Jauns.lv / LETA

Rīgā pirmdienas vakarā no ēkas nogruvis sienas fragments un uzkritis cilvēkam, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Ap plkst.20 saņemts izsaukums Matīsa ielā, kur cilvēkam bija uzkritis sienas fragments.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka nogruvusi vienstāva saimniecības ēkas ķieģeļu siena 20 kvadrātmetru platībā un tas uzkritis vienam cilvēkam.

Glābēji atbrīvoja cilvēku, novietoja uz imobilizācijas dēļa un nodeva mediķiem.

Kā informēja dzīvojamo māju apsaimniekošanas uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP), negadījums Rīgā, Matīsa ielā, noticis ēkā, kuru bija iecerēts norobežot no nepiederošām personām, taču tas nav ticis izdarīts. Negadījums noticis privātīpašuma iekštelpās, kas neesot RNP kompetencē.

Ēkā Rīgā, Matīsa ielā 87A, nogruvusi iekšējā starpsiena. Kā skaidroja uzņēmumā, negadījums noticis saimniecības ēkā, kurā atrodas šķūņi. Nobrukuši iekšējās starpsienas ķieģeļi, kas uzkrituši virsū personai bez noteiktas dzīvesvietas.

Kā informēja RNP, pērn dzīvokļu īpašnieki nolēma noslēgt trīspusēju līgumu par teritorijas nožogošanas darbiem, lai ierobežotu nepiederošu personu uzturēšanos, taču līdz šim nav saņemts iesniegums, kurā tiktu norādīts darbu veicējs.

Būvvaldes inspektors konstatēja, ka ēkas iekšpusē sabrukusi ķieģeļu siena, kā arī ēkas pagalma daļā sagāzusies koka siena ar tajā esošajām durvīm.

Ēkas ekspluatācija tika pārtraukta, būvinspektors kopā pašvaldības policijas pārstāvjiem norobežoja ēku ar brīdinošām lentām.

Tiks sagatavots atzinums par ēkas pārbaudi kopīpašniekiem, kurā tiks uzdots pārtraukt ēkas ekspluatāciju un veikt ēkas tehnisko apsekošanu. Pēc tehniskās apsekošanas atzinuma saņemšanas, būvvalde pieņems attiecīgus lēmumus.

Saimniecības jeb palīgceltne pieder Matīsa ielas 87.nama dzīvokļu īpašniekiem. Šajā ēkā ir vairāk nekā 30 dzīvokļi. Namu apsaimnieko pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks". Ēkas daļa pieder arī pašvaldībai.