foto: LETA
Tiesnešu vidū pret Covid-19 vakcinēto īpatsvars pārsniedzis 80%
Sabiedrība
2021. gada 5. jūlijs, 20:33

Tiesnešu vidū pret Covid-19 vakcinēto īpatsvars pārsniedzis 80%

Jauns.lv / LETA

Tiesnešu vidū pret Covid-19 vakcinēto personu īpatsvars pārsniedzis 80%, turklāt aptuveni 10% vēl plāno vakcinēties, liecina jūnija beigās Tieslietu ministrijas veiktās tieslietu resora Covid-19 vakcinācijas aptaujas dati.

Kā informēja Tieslietu ministrijā, lai veicinātu vakcināciju tiesās, šī gada maijā notika pirmā kolektīvā vakcinēšanās Liepājā un vēlāk divās Rīgas tiesās - Tiesu namos Abrenes ielā un Baldones ielā, kā arī šobrīd tiek vērtēta iespēja šādu kolektīvo vakcinēšanu organizēt arī Latgales reģiona tiesās.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) norāda, ka augstais vakcinācijas līmenis ir būtisks panākums visai tieslietu nozarei un Latvijai kopumā. "Ņemot vērā pašreizējo neziņu par tālāko Covid-19 vīrusa izplatības situāciju valstī, ir skaidrs, ka tiesneši ir atbildīgi par valsti, apzinoties vakcinācijas ieguvumus ilgtermiņā," atzīmē politiķis.

Aptaujā piedalījās tiesneši no visām Latvijas tiesām - sešām apgabaltiesām, piecām Administratīvā rajona tiesām, pieciem tiesu namiem un četrām Pierīgas tiesām, kā arī Ekonomisko lietu tiesas.

Papildu apkopotā aptaujas datu informācija liecina, ka arī citviet tieslietu resorā ir iepriecinoši rezultāti vakcinēto personu īpatsvaram, tas ir, nekur starp nodarbinātajiem nav konstatēti mazāk par 50% vakcinēto un vairākās vietās ir sasniegts pat 80% liels vakcinēto personu īpatsvars.