foto: LETA
Iekšlietu dienestos viszemākie vakcinācijas pret Covid-19 rādītāji ir VUGD un policijā
Sabiedrība
2021. gada 4. jūlijs, 08:50

Iekšlietu dienestos viszemākie vakcinācijas pret Covid-19 rādītāji ir VUGD un policijā

Jauns.lv / LETA

Iekšlietu dienestos viszemākie vakcinācijas pret Covid-19 rādītāji ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) un Valsts policijā (VP), tomēr vēl ir daļa Covid-19 pārslimojušu darbinieku.

Iekšlietu ministrijā (IeM) skaidroja, ka saskaņā ar IeM padotības iestāžu sniegtajiem aktuālākajiem jūnija datiem Finanšu izlūkošanas dienestā vakcinēti 85% no nodarbināto skaita, Iekšlietu ministrijas poliklīnikā 76%, Iekšējās drošības birojā 76%, bet IeM 74% no nodarbināto skaita.

IeM veselības un sporta centrā vakcinēti 64% no nodarbināto skaita, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē 53%, Nodrošinājuma valsts aģentūrā 48%, bet IeM Informācijas centrā 45% no nodarbināto skaita.

Savukārt Valsts robežsardzē vakcinēti 36% no kopējā nodarbināto skaita, Valsts policijā 28%, bet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā 27%.

IeM gan norādīja, ka minētie rādītāji mainās, jo dienesti regulāri turpina iesniegt informāciju, turklāt daļa nevakcinēto darbinieku ir izslimojuši Covid-19.

Izpildot premjera Krišjāņa Kariņa (JV) uzdoto, IeM sniegusi Veselības ministrijai viedokli un priekšlikumus par vakcinācijas aptveres palielināšanu iekšlietu nozarē.

IeM norādīja, ka īpaši svarīga vakcinācija ir tiem nodarbinātajiem, kuri ir atbildīgi par svarīgu valsts funkciju īstenošanu un pakalpojumu nepārtrauktību, kā arī tiem, kuri sniedz pakalpojumus klātienē, esot tiešā kontaktā ar cilvēkiem.

Lai veicinātu plašāku vakcinācijas aptveri, iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) ierosinājusi paredzēt, ka vakcinētiem darbiniekiem piešķirta apmaksāta papildatvaļinājuma diena.

Tāpat iekšlietu nozares iestādes aktīvi komunicē ar nodarbinātajiem, aicinot vakcinēties pret Covid-19.

Jau ziņots, ka valdība nākamnedēļ plāno vērtēt speciālistu priekšlikumus vakcinēšanās pret Covid-19 veicināšanai, jo eksperti vēl turpina darbu pie priekšlikumiem.