Politika
2021. gada 16. jūnijs, 11:55

"Latvijai un Ventspilij" valde kā domes priekšsēdētāja amata kandidātu deleģējusi apcietināto Lembergu

Jauns.lv / LETA

Partijas "Latvijai un Ventspilij" valde kā domes priekšsēdētāja amata kandidātu deleģējusi apcietinājumā esošo Aivaru Lembergu, aģentūrai LETA pastāstīja partijas valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vītoliņš.

Viņš stāstīja, ka valdes sēdē vienbalsīgi nolemts, ka pirmajai domes sēdei kā domes priekšsēdētāja amata kandidāts, kurš pašvaldību vēlēšanās ieguvis vislielāko atbalstu, tiek virzīts partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētājs un saraksta līderis Lembergs.

Aivaram Lembergam piespriež 5 gadus cietumā un apcietina turpat tiesas zālē

gallery icon
137

"Tāpat valdes sēdē vienojāmies, ka sāksim konsultācijas ar pārējo domē ievēlēto politisko spēku pārstāvjiem. Šodien nosūtīsim uzaicinājumu piektdien plkst.10 tikties ar "Latvijas attīstībai", savukārt plkst.11 ar nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvjiem," sacīja Vītoliņš, piebilstot, ka "Latvijai un Ventspilij" ir gatava runāt ar visu politisko partiju pārstāvjiem, kuri ir ievēlēti domē.

Pašvaldību vēlēšanās septiņus mandātus ieguva partija "Latvijai un Ventspilij", pa diviem mandātiem - "Latvijas attīstībai" un partiju apvienība "Jaunā vienotība" un "Latvijas Reģionu apvienība", pa vienam mandātam - Jaunā konservatīvā partija un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) iepriekš tviterī skaidroja, ka apcietinājumā esošam cilvēkam ir liegtas tiesības piedalīties domes sēdēs. Tāpat liegts lietot internetu, datoru, mobilo un citas ierīces.

Lembergam bija ir tiesības kandidēt pašvaldību vēlēšanās, jo attiecībā uz viņu nav stājies spēkā notiesājošs spriedums.

Tiesības kandidēt ir liegtas tad, ja pret personu stājas spēkā notiesājošs spriedums galīgajā instancē.

Aivara Lemberga muiža Puzē

22. februārī, Rīgas apgabaltiesai nolasot spriedumu Aivara Lemberga lietā, tiesnese paziņojusi, ka nolemts konfiscēt arī viņa īpašumu Puzes pagastā, kas ...

gallery icon
53

Rīgas apgabaltiesa 22.februārī Lembergam piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu. Lembergu pēc sprieduma nolasīšanas apcietināja tiesas zālē, jo viņam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Rīgas apgabaltiesa par pilna spriedumu pieejamības datumu Lemberga krimināllietā noteikusi 22.jūniju.

Lembergam šo spriedumu būs iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesā. Nākotnē par apgabaltiesas kā apelācijas instances nolēmumu vēl būs iespējams iesniegt kasācijas sūdzību vai protestu Augstākajā tiesā.