foto: Evija Trifanova/LETA
Straubergs norāda, ka ir politiskie spēki, kas Limbažu novadā vēlas sadarboties ar LRA
Straubergs sacīja, ka LRA ir atvērta sarunām ar četru pārējo domē ievēlēto politisko spēku pārstāvjiem.
Politika
2021. gada 7. jūnijs, 11:58

Straubergs norāda, ka ir politiskie spēki, kas Limbažu novadā vēlas sadarboties ar LRA

Jauns.lv / LETA

Ir politiskie spēki, kas Limbažu novadā vēlas sadarboties ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA), kura pašvaldību vēlēšanās provizoriski ieguvusi septiņas no 15 deputātu vietām domē, pauda saraksta līderis un līdzšinējais Salacgrīvas novada mērs Dagnis Straubergs (LRA).

LRA uzvaru jaunveidojamajā Limbažu novadā viņš skaidroja ar deputātu kandidātu komandu, kurā ir gan pazīstami un aktīvi, kā arī jauni cilvēki.

Straubergs sacīja, ka LRA ir atvērta sarunām ar četru pārējo domē ievēlēto politisko spēku pārstāvjiem. "Pašlaik mēs sāksim konsultēties ar visiem. Ir partijas, kas vēlas ar mums sadarboties. Šodien būs sanāksme no mūsu saraksta ievēlētajiem deputātiem, kurā izvērtēsim darāmos darbus. Prognozēju, ka jau nedēļas vidū skaidrāk iezīmēsies koalīcijas aprises," pauda Straubergs.

Limbažu novadā pašvaldību vēlēšanās uzvarējusi Salacgrīvas novada mēra Strauberga pārstāvētā LRA, saņemot 3733 vēlētāju balsis jeb 44,58% no nobalsojušo kopskaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) dati.

Otrajā vietā ir līdzšinējā Limbažu novada domes priekšsēdētāja Didža Zemmera pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība, par kuru balsoja 1896 vēlētāji jeb 22,64%. Savukārt trešajā vietā ir Vidzemes partija, par kuru balsojuši 807 vēlētāji jeb 9,64%.

Ceturtajā vietā ir nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", par kuru nobalsojuši 618 vēlētāji jeb 7,38%. Piektajā vietā ierindojās Jaunā konservatīvā partija, par kuru balsojis 531 vēlētājs jeb 6,34%.

Jaunajā novada domē nav iekļuvusi "Jaunā vienotība", kurai pavisam nedaudz vēlētāju balsu pietrūka līdz 5% barjeras pārvarēšanai. Par "Jauno vienotību" nobalsoja 407 vēlētāji jeb 4,86%.

Tāpat domē nav iekļuvusi partija "Saskaņa", par kuru balsojuši 162 vēlētāji jeb 1,93%, kā arī politiskā partija "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV", par kuru balsojuši 154 vēlētāji jeb 1,84%.

Kopumā Limbažu novadā nobalsojuši 8376 vēlētāji jeb 34,85% no 24 035 balsstiesīgajiem vēlētājiem.