foto: LETA
Rinkēvičs: "Baltkrievijas ģenerālprokurors uzsācis kriminālprocesu pret mani un Rīgas mēru"
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Politika
2021. gada 28. maijs, 16:58

Rinkēvičs: "Baltkrievijas ģenerālprokurors uzsācis kriminālprocesu pret mani un Rīgas mēru"

Jauns.lv

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) sociālajā vietnē "Twitter" paziņojis, ka Baltkrievijas Ģenerālprokuratūrā pret viņu un Rīgas mēru Mārtiņu Staķi (Attīstībai/Par!) uzsākts kriminālprocess.

"Baltkrievijas ģenerālprokurors ir uzsācis kriminālprocesu pret mani un Rīgas mēru Mārtiņu Staķi. Tas parāda Lukašenko režīma izmisumu un neprātu. Es ieteiktu viņam labāk izpētīt "Ryanair" lidmašīnas nolaupīšanas gadījumu un sākt valsts sponsorētā terorisma izmeklēšanu," teikts Rinkēviča ierakstā.

Kā zināms, Staķis un Rinkēvičs kopā lēmuši nomainīt Brīvības bulvārī par godu pasaules čempionātam hokejā izlikto Baltkrievijas oficiālo karogu pret Lukašenko opozicionāru izmantoto, vēsturisko balt-sarkan-balto karogu. Tā bija abu kopīgā reakcija uz 24. maija notikumiem Baltkrievijas gaisa telpā.

Līdzās citiem hokeja čempionāta dalībvalstu karogiem Baltkrievijas oficiālo karogu aizstāj ar vēsturisko sarkanbalto

Pirmdien Rīgā, pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts ...

gallery icon

Pagājušajā svētdienā Lukašenko režīms, pārkāpjot starptautiskas normas, piespieda Minskā nosēsties lidsabiedrības “Ryanair” reisam Atēnas-Viļņa.

Minskā nosēdina "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnu

Lidsabiedrība "Ryanair" svētdien paziņoja, ka tās pasažieru lidmašīna ceļā no Atēnām uz Viļņu nosēdināta Minskas lidostā, jo no Baltkrievijas dispečeriem ...

gallery icon

Eiropas Savienības valstis, kā arī “Ryanair” šefs Maikls O'Līrijs nodēvēja šādu rīcību par nepieņemamu “valsts īstenotu pirātismu”, un atsevišķi politiķi izvēlējās simboliski demonstrēt savu atbalstu Baltkrievijas opozīcijai.

To darīja arī Staķis un Rinkēvičs, no tīri dekoratīva elementa galvaspilsētas centrā noņemot ar Lukašenko režīmu un tā nodarījumiem saistīto karogu.