foto: unsplash.com
Covid-19 skartajiem skolēniem noteiks papildu datumu iestājeksāmeniem Rīgas ģimnāzijās
Foto ilustratīva nozīme.
Tava izglītība
2021. gada 24. maijs, 16:33

Covid-19 skartajiem skolēniem noteiks papildu datumu iestājeksāmeniem Rīgas ģimnāzijās

Jauns.lv / LETA

Šodien panākta vienošanās par papildu datuma noteikšanu iestājeksāmeniem Rīgas ģimnāzijās Covid-19 skartajiem skolēniem, informēja Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa pastāstīja, ka Tiesībsarga birojā saņemti vairāku vecāku iesniegumi par to, ka Rīgas dome, iestājeksāmenu ģimnāzijās rīko tikai vienā datumā, tādēļ tiem skolēniem, kuri valstī noteikto Covid-19 izplatības ierobežojumu dēļ noteiktajā datumā nevarēs kārtot iestājpārbaudījumu, būs liegtas tiesības kārtot iestājeksāmenu, kā arī mācīties tajā izglītības iestādē, kurā vēlas.

"Šodien Rīgas domē notikušajā sanāksmē panācām vienošanos, ka tiks noteikts papildu datums, kurā iestājeksāmenu vidusskolās varēs kārtot tie skolēni, kuri patlaban noteiktajā iestājpārbaudījumu dienā, 10.jūnijā, būs slimi ar Covid-19 vai viņiem būs noteikts kontaktpersonas statuss. Visas amatpersonas atzina, ka skolēniem ir jādod otra iespēja, gadījumā, ja viņi Covid-19 ierobežojumu dēļ nevar kārtot kombinēto iestājpārbaudījumu līdzīgi kā tas ir centralizēto eksāmenu kārtotājiem, kuriem ir noteikts papildu termiņš," sacīja Grāvere.

Viņa piebilda, ka Tiesībsarga birojs izsūtīs vēstuli visām Latvijas pašvaldībām, lai, rīkojot iestājpārbaudījumus vidusskolā, būtu noteikts arī papildu datus iestājpārbaudījumam, jo Rīga nebūt nav vienīgā pašvaldība, kurā mācībām vidusskolā rīko iestājeksāmenu.

Kā liecina Rīgas domes publiskotā informācija, apvienotais kombinētais iestājpārbaudījums uz 10.klasi notiks 10.jūnijā plkst.10. Reģistrēties apvienotajam kombinētajam iestājpārbaudījumam varēs elektroniski no šā gada 27.maija plkst.9 līdz 7.jūnija plkst.9 tīmekļa vietnē "www.izglitiba.riga.lv".

Lai iestātos un nākamajā gadā sāktu mācības Rīgas Valsts ģimnāziju 7. vai 10.klasē, kā arī galvaspilsētas vidusskolu 10.klasēs, skolēniem būs jākārto apvienotais iestājpārbaudījums.

Informācija par pieteikšanos iestājpārbaudījumiem, kā arī par to norises laiku un vietu būs pieejama Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) tīmekļa vietnē "www.izglitiba.riga.lv", kā arī skolu mājaslapās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās