foto: Ekrānuzņēmums
Ieviesīs maksu par iebraukšanu bijušajā padomju armijas raķešu bāzē Zeltiņu pagastā
Padomju armijas raķešu bāze un tās atstātais vēsturiskais mantojums vilina ne vienu vien interesentu.
Novadu ziņas
2021. gada 15. maijs, 16:52

Ieviesīs maksu par iebraukšanu bijušajā padomju armijas raķešu bāzē Zeltiņu pagastā

Jauns.lv / LETA

Šovasar tiks ieviesta maksa par iebraukšanu ar automašīnu bijušajā padomju armijas raķešu bāzē Zeltiņu pagastā, informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Padomju armijas raķešu bāze un tās atstātais vēsturiskais mantojums vilina ne vienu vien interesentu, taču, tā kā teritorija nav slēgta un līdz šim ir bijusi brīvi piekļūstama ikvienam, Zeltiņu pagasta pārvaldei nereti esot nācies saskarties ar situācijām, kad teritorija pēc nezināmiem viesiem ir piegružota, piemēslota un ir veiktas huligāniskas darbības, kuru rezultātā sabojāti infrastruktūras elementi.

Tā kā interese par šo teritoriju arvien saglabājas, pašvaldība vēlas to attīstīt un uzlabot kā tūrisma objektu, tomēr, pirms veikt ieguldījumus brīvi pieejamā teritorijā, nepieciešams nodrošināt zināmu piekļuves kontroli, skaidroja pašvaldības pārstāve.

Domes sēdē pieņemtais lēmums stājās spēkā 1.maijā un līdz ar to Zeltiņu pagasta pārvalde var sākt darbības, kas nepieciešamas, lai sakārtotu un aprīkotu visu nepieciešamo infrastruktūru iebraukšanas maksas ieviešanai. Maksas piemērošanu varēs sākt līdz ar faktisko pakalpojuma uzstādīšanu un ieviešanu.

Maksa par braukšanu pa bijušo raķešu bāzi noteikti 6 eiro par pirmajām divām stundām un 3 eiro par katru nākamo. Maksājums būs jāveic pirms iebraukšanas ar mehānisko transporta līdzekli.

No maksas būs atbrīvotas personas, kas iebrauc teritorijā ar velosipēdu un skrejriteni, īpašnieki, kuriem nokļūšanai uz savu nekustamo īpašumu jāšķērso šī teritorija, kā arī personas, ar kurām noslēgts teritorijā esošo būvju un zemes izmantošanas nomas līgums un kuri izmanto pašvaldības īpašumu saimnieciskās darbības veikšanai.

Bez maksas teritorijā varēs iebraukt personas, kuras pavada Zeltiņu pagasta pārvaldes gids un personas, kuras iebrauc teritorijā uz "lāzertaga" spēli. Šīm personām Zeltiņu pagasta pārvalde izsniegs speciālas iebraukšanas atļaujas, piebilda Aploka.