Straujuma: "Nejūtu, ka būtu vēlme mani nomainīt"
Partijā neesot bijušas diskusijas par iespējamo viņas aiziešanu no amata.
Politika
2015. gada 11. augusts, 08:36

Straujuma: "Nejūtu, ka būtu vēlme mani nomainīt"

Jauns.lv

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) nejūt, ka valdītu vēlme viņu amatā aizstāt ar kādu citu personu.

Premjerei šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" tika vaicāts, vai viņa jūt, ka ir vēlme viņu nomainīt, uz ko Straujuma smejoties atbildēja - nē. "Vakar visi apliecināja, ka atbalsta šo valdību," sacīja premjere.

Straujuma teica, ka arī "Vienotībā" diskusijas par šo jautājumu nav bijušas. Viņa norādīja, ka iepriekšējā nedēļā nav bijusi Latvijā, bet informēta, ka partijas valdes sēdē nolemts, ka vadība turpina darbu.

"Mēs šobrīd negatavojam premjeru, jo valdībai ir daudz darbu, kas jādara," uzsvēra premjere, minot budžeta sagatavošanu, skolotāju algu reformas, gāzes reformu un citus darbus.

Kā ziņots, kaut arī valdošās koalīcijas partneriem pēdējā laikā bija domstarpības dažādos jautājumos, pašreizējie valdības partneri turpinās darbu, cerot atrisināt nesaskaņas.

Ministru prezidente pirmdien pēc koalīcijas partneru sanāksmes sacīja, ka tajā izrunāts jautājums par koalīcijas darbu līdz šim. "Koalīcija turpina darbu un domāju, ka mēs te nemazgāsim veļu, bet turpinām darbu," pauda valdības vadītāja.

Arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķi apliecināja to, ka pašreizējie partneri turpina strādāt kopā un risinās arī jautājumus, kurās partiju pozīcijas atšķiras.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis Edgars Tavars, vērtējot līdzšinējo koalīcijas partneru sadarbību, sacīja: "ZZS saskatīja indikācijas, ka zināmā mērā tiek torpedēts Laimdotas Straujumas vadītais Ministru kabinets, pašas Straujumas pozīcija." Tāpēc ZZS esot paudusi stingru pozīciju, ka ir kategoriski pret jebkāda veida valdības darba traucēšanu.

Tikmēr pašai Straujumai nebija šaubu, ka pašreizējā koalīcija turpinās darbu, kaut arī šī pusgada laikā bija vairāki gadījumi, kad "viena vai otrā partija ir izgājusi ārpus kopējās vienošanās". Tomēr pirmdien partneriem bijusi "ļoti atklāta saruna", vienojoties par sadarbības principiem, kas jāievēro.

Kā ziņots, lielas nesaskaņas starp koalīcijas partneriem izraisījis valdības lēmums par 250 bēgļu uzņemšanu Latvijā. Nacionālā apvienība iebilst pret bēgļu uzņemšanu un pat apsver iespēju saistībā ar šo jautājumu vērsties Satversmes tiesā, kas izraisījis asu "Vienotības" reakciju, savukārt ZZS šajā strīdā centās tieši neiesaistīties, norādot, ka problēma būtu jāatrisina "Vienotībai".

Līdz šim gan nekādas plašākas diskusijas par VL-TB/LNNK rīcību nebija notikušas, jo Straujuma bija atvaļinājumā. Šodienas sanāksmē tika diskutēts par koalīcijas līguma ievērošanu, par migrāciju un par Grieķijas finanšu problēmām un citiem jautājumiem.


LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA