Sabiedrība
2021. gada 6. maijs, 23:45

"Pircējs", izmēģinot testa apli, ar motociklu pie īpašnieka vairs neatgriežas

Degpunktā, TV3

Vēloties pārdot savu "BMW" motociklu, Matīss iekritis krāpnieka nagos. Viņš šķietami potenciālajam pircējam iedevis ar to izbraukt testa apli, bet zaglis nav atgriezies, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

"Pircējs zvanīja, runāja lielākoties krieviski, centās latviski. Viņš brauca ar sabiedrisko transportu, viņam tas prasīja ilgu laiku, cik es saprotu, tad nepārzina labi Rīgu. Atbrauca, paskatījās. Viņš arī bija skatījies informāciju par moci, zināja, ka ir arī tādas pašas sērijas moči ar siksnām. Prasīja, kas labāks, kad bremzes mainītas, cik ilgi tehniskā apskate derīga," stāsta Matīss.

Pircējs bija ģērbies tumšās drēbēs, kapucē, ar sejas masku, bija melna soma uz muguras. Teicis, ka grib izmēģināt testa braucienu, novilcis somu, nolicis zemē. "Domāju, ka tad jau brauks atpakaļ," teic Matīss. 

Diemžēl vīrietis "uzspiedis gāzi" un aiztraucies prom. Visticamāk, ka arī atstātā soma ir zagta. 

"Soma bija pilna, visticamāk, zagta, jo tur bija iestumta veca, netīra sieviešu jaka, sulas paka un tamlīdzīgi sīkumi. Pats jau tagad saprotu, ka vajadzēja garantijā paprasīt naudu vai kādas tiesības, dokumentus," stāsta Matīss, kurš nekavējoties izsauca policiju.

Matīss atzīmē, ka policisti uz izsaukumu ierādās ātri, pieņēma iesniegumu un izsludināja motociklu meklēšanā. Ar savu rūgto pieredzi vīrietis padalījās arī sociālajos tīklos cerībā atgūt savu "BMW" motociklu, taču pagaidām rezultātus tas nav devis. Viņš norāda, ka transportlīdzeklis ir melns, ar spožu LED gaismu. Valsts numurzīme: TH5696 .

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.