foto: LETA
ĀM sola atbildēt uz Krievijas lēmumu liegt iebraukšanu Āboliņam un Baltiņam
Sabiedrība
2021. gada 30. aprīlis, 20:53

ĀM sola atbildēt uz Krievijas lēmumu liegt iebraukšanu Āboliņam un Baltiņam

Jauns.lv / LETA

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) "neatstās bez atbilstošas atbildes" Krievijas lēmumu, kas citastarp paredz liegt iebraukšanu Krievijā Latvijas Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājam Ivaram Āboliņam un Valsts valodas centra (VVC) direktoram Mārim Baltiņam, teikt ĀM piektdienas vakarā izplatītajā paziņojumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

ĀM norāda, ka minētais Krievijas lēmums ir mēģinājums izdarīt spiedienu uz Latviju valsts valodas un mediju politikas jomā. Vienlaikus ĀM šo lēmumu vērtē kā nepamatotu un bezjēdzīgu.

"Uzskatām to par klaji nepieņemamu iejaukšanos suverēnas valsts iekšējās lietās. Ārlietu resors šādu rīcību neatstās bez atbilstošas atbildes," teikts ĀM paziņojumā, piebilstot, ka Latvija nosoda minēto Krievijas lēmumu attiecībā uz visām astoņām ieceļošanas lieguma sarakstā iekļautajām augsta līmeņa Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un institūciju amatpersonām.

Kā ziņots, Krievijas Ārlietu ministrija piektdien pavēstīja, ka nosaka sankcijas vairākām ES struktūru un dalībvalstu amatpersonām, tai skaitā arī diviem Latvijas pārstāvjiem - NEPLP priekšsēdētājam Āboliņam un VVC direktoram Baltiņam, liedzot viņiem turpmāk iebraukt Krievijā.

Maskava nolēmusi noteikt sankcijas ES struktūru un dalībvalstu amatpersonām, atbildot uz ES sankcijām, kas laikā no 2. līdz 22.martam noteiktas sešiem Krievijas pilsoņiem, norādīja ministrija.

Bez Āboliņa un Baltiņa sankcijas piektdien noteiktas arī Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Francijas delegācijas loceklim Žakam Mēram, Vācijas Berlīnes prokuratūras vadītājam Jorgam Raupaham, Eiropas Parlamenta prezidentam Dāvidam Sasoli, Zviedrijas Totālās aizsardzības pētnieciskā institūta Ķīmiskās, bioloģiskās, radiācijas un kodoldrošības laboratorijas vadītājai Osai Skotai, Igaunijas Valodas departamenta vadītājam Ilmāram Tomuskam un Eiropas Komisijas viceprezidentei Verai Jourovai.

Par Maskavas lēmumu liegt Āboliņam iebraukt Krievijā atsevišķi informēja arī NEPLP.

"Krievijas Federācija liegusi NEPLP priekšsēdētājam Ivaram Āboliņam turpmāku iebraukšanu savā teritorijā," teikts NEPLP paziņojumā sociālajā tīklā "Twitter".

Āboliņš to uzskatot par viņa un visa NEPLP darba augstu novērtējumu. "Mēs savu informatīvo telpu aizsargājām, aizsargājam un aizsargāsim," notikušo komentē Āboliņš.

Kā ziņots, NEPLP ir vairākkārt pieņēmusi lēmumus, ar kuriem ierobežota Krievijā radītā televīzijas satura pārraidīšana Latvijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās