foto: Publicitātes foto
"Baraholka" 90.gadu stilā? Centrāltirgus vadība taisnojas par bijušā Piena paviljona "jauno veidolu"
Viens no veikaliem kādreizējā Piena paviljonā
Sabiedrība
2021. gada 19. aprīlis, 10:01

"Baraholka" 90.gadu stilā? Centrāltirgus vadība taisnojas par bijušā Piena paviljona "jauno veidolu"

Jauns.lv

16. aprīlī Rīgas Centrāltirgū atvērts Rūpniecības preču paviljons, kurā pieejami apģērbi, dažādu veidu amatnieku darinājumi un citas preces. Ņemot vērā, ka 2020. gadā no vecajām nojumēm tika atbrīvots Gogoļa laukums, rūpniecības preču tirgotājiem tika ierādītas jaunas tirdzniecības vietas brīvajā paviljonā.

To portālam Jauns.lv pavēstīja galvaspilsētas lielākā tirgus Mārketinga nodaļas un attīstības daļas vadītāja Renāta Petrova, šādā veidā reaģējot uz cilvēku sašutumu sociālajos tīklos, kas pausts tālab, ka risinājums atgādina pagātni, nevis 21. gadsimta Eiropu.

Tā šobrīd izskatās Centrāltirgus Piena paviljonā

16. aprīlī Rīgas Centrāltirgū ir atvēries Rūpniecības preču paviljons, kurā pieejami apģērbi, dažāda veida amatnieku darinājumi un citas preces. Ņemot ...

gallery icon

"Atbrīvojot Gogoļa laukumu, mēs apsolījām, ka visiem tirgotājiem tiks piedāvātas tirdzniecības vietas Rīgas Centrāltirgū. Skaidrs, ka tas ir pagaidu risinājums, bet, ņemot vērā, ka pieprasījums pēc rūpniecības precēm ir ļoti liels, šis solis bija nepieciešams. Rīgas Centrāltirgus nav tikai pārtikas tirgus, tāpēc ir nepieciešams saglabāt visu preču un produktu sortimentu. Šeit jāņem vērā arī sociālie aspekti, jaunas tirdzniecības vietas ir arī jaunas darba vietas, kas šī brīža apstākļos ir it īpaši svarīgi," saka SIA "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.

"Saprotam, ka daudziem jaunais paviljons ir raisījis neizpratni un jautājumus, kāpēc bijušajā Piena paviljonā netirgo piena produktus, tomēr šeit jāvērtē iedzīvotāju skaita un tirgus apmeklētāju skaita samazināšanās. Piena paviljons, kurā tirgotu tikai piena produkciju vai Gastronomijas paviljons, kurā tirgotu tikai gastronomiju, jo īpaši apzinoties Rīgas Centrāltirgus paviljonu ietilpību, ir pagātne. Piedāvājums seko pieprasījumam, un demogrāfiskās izmaiņas laika gaitā ir atstājušas ietekmi arī uz Rīgas Centrāltirgu. Piena produkcija vienuviet ir pieejama Gastronomijas paviljonā, un šeit piedāvājums atbilst pieprasījumam," piebildis Druvinieks.

"Šobrīd notiek darbs pie Rīgas Centrāltirgus telpiskās koncepcijas izstrādes turpmākajiem 20 gadiem, un gada otrajā pusē tiek plānota šīs koncepcijas publiskā apspriede ar Rīgas domes departamentiem un institūcijām, sociālajiem partneriem un sabiedrību, tāpēc katram rīdziniekam būs iespēja paust savu viedokli un redzējumu, kādam vajadzētu būt Rīgas Centrāltirgum, lai mēs katrs ar to varētu lepoties," saka Druvinieks.

Sociālajā tīklā rauc uzacis par risinājumu