112
2021. gada 19. aprīlis, 08:12

Ģirģens atklāj savu versiju, kāpēc Purvciemā tika nogalināts Romāns Bezzubovs

Jauns.lv / LETA

Purvciemā Rīgā, veiktā slepkavība, kurā nogalināts futbola aģents Romāns Bezzubovs, pastrādāta kā brīdinājums saistībā ar noziedzīgo grupējumu darbības traucēšanu Latvijā, intervijā Latvijas Radio pieļāva iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Politiķis uzskata, ka noziegums nebūtu jāsaista ar Bezzubova profesionālo darbību, norādot, ka slepkavības motīvs varētu būt saistīts ar tiesībsargājošo iestāžu darbu, traucējot noziedzīgo grupējumu darbošanos Latvijā.

Īsi pēc cilvēka nošaušanas Purvciemā notikuma vietā darbu veic izmeklētāji

14. aprīļa rītā Purvciemā Rīgā nāvējoši sašauts cilvēks.

gallery icon
73

"Noziedzīgo nodarījumu vismaz pagaidām nesaistu ar Bezzubova profesionālo darbību. Jāskatās, kāds veidosies pierādījumu kopums, bet man ir cita versija - uzskatu, ka tas ir kā brīdinājums, ka Latviju sākam attīrīt no noziedzīgiem grupējumiem, kas ilgstoši strādājuši Latvijā," sacīja ministrs, paužot pārliecību, ka policija noskaidros patieso slepkavības motīvu.

foto: Mārtiņš Ziders, Sintija Zandersone/LETA
Ģirģens ir pārliecināts, ka policija noskaidros patieso slepkavības motīvu.

Ģirģens sacīja, ka pēdējos gados daudz darīts, lai samazinātu korupcijas un noziedzības līmeni, savukārt Rīgā pagājušajā nedēļā notikusī slepkavība varētu būt īstenota kā "atbildes gājiens vai brīdinājums".

Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte sacīja, ka tāpat kā līdz šim, policija izmeklēšanas interesēs nekomentē izmeklētāju izvirzītās versijas.

Politiķis arī atklāja, ka Mežaparkā atrastais nodedzinātais slepkavības brīdī izmantotais automobilis pirms tam bijis noslēpts. Saskaņā ar Ģirģena rīcībā esošo informāciju automašīna "BMW X5" vietā, kur to degošu atraduši tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji, tikusi novietota vien naktī, savukārt pa dienu tā "profesionāli noslēpta". Ģirģens akcentēja, ka policija bija rūpīgi pārmeklējuši arī Mežaparka teritoriju.

Dienu vēlāk: vieta, kur Purvciemā uzbruka futbola aģentam Romānam Bezzubovam

14. aprīlī nezināmi uzbrucēji Purvciemā nāvējoši sašāva futbola aģentu Romānu Bezzubovu.

gallery icon
25

Jauns.lv jau vēstīja, ka futbola aģenta Bezzubova nogalināšana varētu būt pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar cietušā profesionālo darbību, pieļauj izmeklētāji, vienlaikus uzsverot, ka Valsts policija izmeklē arī citas versijas.

Uzbrukums Bezzubovam notika trešdienas rītā Purvciemā brīdī, kad viņš vēlējās izbraukt uz Gunāra Astras ielu.

Bezzubova slepkavu pamestā un sadedzinātā automašīna Mežaparkā

Uzbrukumā futbola aģentam Romānam Bezzubovam izmantotā automašīna "BMW X5" aizvadītajā naktī uz 15. aprīli, visticamāk, atrasta sadegusi Mežaparkā.

gallery icon
26

Uzbrucēji pārvietojušies ar melnas krāsas "BMW X5" markas automašīnu ar tonētiem aizmugurējiem stikliem. Automašīnai bija bojāts labais sāns.

foto: Mārtiņš Ziders
Uzbrukums Bezzubovam notika trešdienas rītā Purvciemā brīdī, kad viņš vēlējās izbraukt uz Gunāra Astras ielu.

Trešdien policija paziņoja, ka mašīnai, iespējams, var būt mainītas valsts reģistrācijas numurzīmes, tajā skaitā arī Krievijas federācijas numurzīmes, norādīja Valsts policijā.

Videonovērošanas kameru ierakstā redzams, ka uzbrukums norisinājies aptuveni 20 sekundes. Brīdī, kad Bezzubova "Volkswagen Touareg" no sānielas vēlējās nokļūt uz Gunāra Astras ielu, ceļu viņam nobloķējis minētais "BMW X5". No uzbrucēju auto raidīti šāvieni un Bezzubovs centies "BMW X5" taranēt no sāniem. Pēc tam abas automašīnas aizbraukušas no kameru redzamības lauka.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās