foto: LETA
Kāpēc dzīvās rindas pēc vakcīnas pret Covid-19 nebūs Ventspilī?
Masu vakcinācijas punkts Ventspilī prioritāro grupu potēšanai.
Sabiedrība
2021. gada 16. aprīlis, 10:34

Kāpēc dzīvās rindas pēc vakcīnas pret Covid-19 nebūs Ventspilī?

Jauns.lv / LETA

Ventspilī šajā nedēļas nogalē "dzīvā rinda" vakcinēšanai pret Covid-19 netiks veidota, jo "stratēģiskā plānošana" ļāvusi izlietot visas pieejamās "AstraZeneca" vakcīnas un nav izveidojušies to pārpalikumi, kurus būtu nepieciešams piespiedu kārtā izlietot, šādu nostāju pauda Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

Pēc Rudzrogas vārdiem, plānošana ļāvusi slimnīcai operatīvi veikt vakcināciju visos reģiona sociālās aprūpes centros un būt augstā gatavībā masu vakcinācijas centra izveidē, līdz ar to 30.martā esot tikuši vakcinēti visi Ventspils iedzīvotāji, kas atbilda tolaik aktuālajām prioritārajām grupām, kurus nevakcinēja ģimenes ārsti un kuri bija izrādījuši vēlmi vakcinēties Ventspilī.

Ventspils sporta namā atvērts pirmais liela mēroga vakcinācijas centrs Latvijā

Šodien no plkst.10 līdz 18 Ventspilī izmēģinājuma režīmā vienu dienu darbosies pirmais liela mēroga vakcinācijas pret Covid-19 punkts Latvijā, informē ...

gallery icon
41

Rudzroga skaidroja, ka pieņemts lēmums vakcināciju veikt darbadienā, jo pieļauts, ka Lieldienu brīvdienās iedzīvotāju aktivitāte vakcinācijai nebūs pietiekama centra atvēršanai. Slimnīca arī vairākkārt esot brīdinājusi atbildīgās institūcijas, ka lielo masu vakcinācijas punktu atvēršana svētku datumos ir nepārdomāts lēmums.

Pēc slimnīcas pārstāves vārdiem, Lieldienu brīvdienās atvērtajos masu vakcinācijas centros pasūtīto un piegādāto vakcīnu skaits būtiski pārsniedzis vakcinējamo personu skaitu, kā rezultātā pasūtītās vakcīnas netika izlietotas, un šajos centros radies liels "AstraZeneca" vakcīnu atlikums. Ņemot vērā iedzīvotāju zemo aktivitāti, veselības ministrs bijis spiests steidzami atvērt jaunas vakcinējamo grupas.

"Ņemot vērā, ka Ventspils slimnīcai, līdzīgi kā tas ir Valmierā, šādu pasūtītu, bet neizlietotu vakcīnu krājumu nav, Ventspilī dzīvo rindu "AstraZeneca" vakcīnu piespiedu izlietošanai veidot nav nepieciešams. Tā vietā Ziemeļkurzemes reģions ir pirmais, kur vakcīnas būs saņēmuši visi pedagogi, kuri izteica vēlmi vakcinēties," paziņoja Rudzroga.

Ja slimnīcas kapacitāte ļauj vakcināciju veikt, neatverot masu vakcinācijas centru, tas tiek darīts vakcinācijas punktā slimnīcā, paziņoja slimnīcas pārstāve.

Sāk visu gribētāju masu vakcināciju 

Kā ziņots, šodien trīs Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā un Jūrmalā - ir iespēja vakcinēties ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Rīgā darbojas vakcinācijas punkts "ATTA" centrā Krasta ielā 60, Jelgavā - Zemgales Olimpiskajā centrā Kronvalda ielā 24 un Jūrmalā - Jūrmalas sporta skolā Nometņu ielā 2b.

Vakcinācija šajos centros šodien tiek veikta ar ražotāja "AstraZeneca" vakcīnām. Katrā centrā bija plānots izmantot 390 līdz 2500 vakcīnu devas.

Iedzīvotāji, kuri atbilst kādai no jau atvērtajām prioritārajām grupām, tiek aicināti tiem paredzētā īpašā rindā, nekādi papildu apliecinājumi par atbilstību prioritārajai grupai netiek prasīti. Īpaša rinda konkrētajā vietā ļaus operatīvāk saņemt vakcīnu salīdzinājumā ar citiem vakcinēties gribētājiem.

Sestdien vakcinācijas punkti Rīgā darbosies "ATTA" centrā un Ķīpsalas hallē, Ķīpsalas ielā 8. Vienlaikus atvērti būs arī punkti Jelgavā Zemgales Olimpiskajā centrā, Jūrmalas sporta skolā, Cēsīs bijušā "Super Netto" veikala telpās Bērzaines ielā 2a un Liepājā - Olimpiskajā centrā Brīvības ielā 39. Strādās arī vakcinācijas punkts Daugavpils sporta kompleksā Parādes ielā 7 un Rēzeknē - Latgales vēstniecībā "Gors".

Svētdien, 18.aprīlī, atvērti būs centri Cēsīs bijušā "Super Netto" veikala telpās un Daugavpils Sporta kompleksā.