foto: Ieva Leiniša/LETA
Igaunijā par cigarešu kontrabandu aizturētais, iespējams, ir augsta līmeņa Latvijas policists
Marta beigās Igaunijas muitnieki uz divām diennaktīm esot aizturējuši kādu Latvijas policistu, kurš dienesta automašīnā pārvadājis kontrabandas cigaretes.
112
2021. gada 16. aprīlis, 10:08

Igaunijā par cigarešu kontrabandu aizturētais, iespējams, ir augsta līmeņa Latvijas policists

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Igaunijā, netālu no Pērnavas, marta beigās esot aizturēts Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida organizētās noziedzības apkarošanas nodaļas priekšnieks Jānis Zauers, liecina Jauns.lv rīcībā esošā neoficiāla informācija. Viņš ar savu dienesta auto uz Latviju it kā vedis kontrabandas cigaretes. Valts policija šo faktu nenoliedz, bet arī tieši neapstiprina.

28. martā aizturēts un Igaunijas Muitas iecirknī uz divām diennaktīm īslaicīgā arestā paturēts Latvijas policists, kurš pēc sākotnējās informācijas savā dienesta auto uz Latviju esot vedis 30 tūkstošus kontrabandas cigarešu (1500 paciņas, katrā pa 20 cigaretēm). Viņš esot darbojies noziedzīgā grupējumā, kura rūpals esot kontrabandas cigarešu transportēšana. Jauns.lv Valsts policijai lūdza apstiprināt vai noliegt šo faktu un informēt, kādā statusā pašlaik Valsts policijā strādā Zauers.

Policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Simona Grāvīte, neminot konkrētu policista vārdu, Jauns.lv pastāstīja: “Varam apstiprināt, ka Valsts policija (VP) no Igaunijas saņēmusi informāciju par kādas VP amatpersonas iespējamu likumpārkāpumu uzreiz kā šis incidents noticis. Saņemot šo informāciju, VP uzreiz reaģēja un nekavējoties tika uzsākta disciplinārlieta, kā arī uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku amatpersona ir atstādināta no dienesta pienākumu pildīšanas.

Atbilstoši iekšējās izmeklēšanas rezultātam, tiks lemts par tālāku rīcību. Valsts policija šajā gadījumā sadarbojas ar Igaunijas kolēģiem.

Norādām, ka VP nopietni attiecas pret to, lai tajā nebūtu negodprātīgu darbinieku, neatkarīgi no ieņemamā amata. Tajā pat laikā atgādinām, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā”.

Jāteic, ka līdz šim Jānis Zauers par priekšzīmīgi un godprātīgi vaiktu darbu vairākas reizes ir saņēmis uzslavu. Piemēram, pirms desmit gadiem Latvijas valsts 93. jubilejas sakarā viņš par priekšzīmīgu dienesta pienākumu izpildi saņēma Iekšlietu ministrijas Sudraba „Goda zīmi”.