foto: Pixabay
Diskotēkas, tās pašas cenas un Covid-19 tests par 45 dolāriem: kā latvieši atpūšas Ēģiptē
Sabiedrība
2021. gada 12. aprīlis, 18:46

Diskotēkas, tās pašas cenas un Covid-19 tests par 45 dolāriem: kā latvieši atpūšas Ēģiptē

Jauns.lv

Rīgā, noilgojušies pēc saules un normālas dzīves, iedzīvotāji izmantoja pirmo iespēju aizlidot ar čarterreisu uz siltajām zemēm. Biļetes uz pirmo reisu uz Tenerifi izpārdotas dažu dienu laikā. Ar apskaužamu entuziasmu atpūtnieki no galvaspilsēts dodas arī uz Ēģipti, kur no Rīgas arī tagad lido lidmašīnas, kā ir ar Latgali, skaidroja portāls grani.lv.

Pēc "ViktorijaTravel" vadītājas Ludmilas Fjodorovas vārdiem, arī Daugavpils iedzīvotāji ļoti vēlas ceļot. Aktīvi interesējas par braucieniem. Bet trīs testi, kas jāveic par vienu braucienu no Latvijas uz to paši Ēģipti, kā arī ilgstošais izolācijas periods pēc atgriešanās – 10 dienas, lielāko daļu interesentu aptur.

"Mūsu Rīgas partneri pārdod (ceļojumus uz) Ēģipti, Emirātiem, Maldīvām. Es zinu, ka pirmās lidmašīnas, kas lido uz šīm valstīm, ir pilnībā izpārdotas. Cilvēki iegādājas biļetes uz vienu pusi uz Tenerifi, lai izsēdētu karantīnu. Bet tie ir tikai tie, kas to varēja atļauties.

Mēs piedāvājam saviem klientiem braucienus uz Ēģipti. Tūristu trūkuma dēļ Ēģiptei ir smags ekonomiskais stāvoklis, valsts un operatori ļoti cenšas," saka Fjodorova. Uz jautājumu, vai braucienu cenas ir kritušās, viņa atbild: "Nē, cenas turās pagājušā gada līmenī.

Ir ļoti labi cenu piedāvājumi, kad tūri iegādājas dienu divas pirms brauciena. Taču visu apgrūtina tas, ka vajag nodot testu, sagaidīt rezultātu, nopirkt apdrošināšanu, kas pozitīva testa gadījumā sedz izmaksas par pašizolāciju viesnīcā vai daļēju tūres vērtības atlīdzību.

Tagad tūrisma operatoriem darbs kļuvis grūtāks un saspringtāks. Pandēmijas izraisītie ceļošanas ierobežojumi mainās gandrīz katru dienu. Tāpēc ne par kādām ilgtermiņa prognozēm nevar būt runa. Taču mēs joprojām ceram, ka agri vai vēlu ceļojumi Latvijas iedzīvotājiem kļūs pieejamāki, un mēs varēsim atgriezties normālā dzīvē."

Lai stimulētu tūrismu, līdz 30. aprīlim ielidojot Hurgadas un Šarmelšeihas lidostās Latvijas iedzīvotājiem nav jāiegādājas pasē ielīmējamās vīzas. (Izņēmums – ceļojums ar lidmašīnu uz Kairu). Ielidojot Ēģiptē jāuzrāda negatīvs Covid-19 testa rezultāts ar laboratorijas, kurā tas veikts, zīmogu un parakstu.

Atmosfēra Ēģiptē, pēc tur aizbraukušo latviešu teiktā ir kā vienmēr relaksēta un priecīga. Valstī ir atvērtas tūristu diskotēkas svaigā gaisā, bet pie dažām viesnīcām strādā bērnu klubi (arī neslēgtās telpās), restorāni. Slēgti ir tikai ūdenspīpju bāri, vēsta grani.lv.

Maskas nepieciešamas transfēros, taksometros, tirdzniecības vietās un aptiekās. Tūristiem tiek vadītas tradicionālās ekskursijas uz Luksoru, Kairu un citur, taču ar 50 procentīgu autobusu ietilpību. Pēc katras ekskursijas transporta līdzekļus dezinficē.

Pirms izlidošanas uz Latviju jāveic koronavīrusa tests. Kopā ar transporta izdevumiem tas izmaksā 45 ASV dolārus. Ja tests izrādās pozitīvs, nākas aizkavēties Ēģiptē.

Apmeklēt restorānus un pludmales tādā gadījumā nedrīkst – nāksies sēdēt numuriņā. Nepieciešamības gadījumā tiek segta ārstēšanās valsts klīnikās. Aizlidot mājās uz Rīgu var tikai tad, kad tests ir negatīvs.