foto: LETA
Atkal nav publicēta jaunākā statistika par sapotētajiem cilvēkiem
Ķīpsalas izstāžu centrā atvērts masveida vakcinācijas centrs, kur vakcīnu pret Covid-19 saņem prioritārās grupas - seniori virs 70 gadiem un iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām.
Sabiedrība
2021. gada 12. aprīlis, 12:20

Atkal nav publicēta jaunākā statistika par sapotētajiem cilvēkiem

Jauns.lv / LETA

Pretēji ierastajai kārtībai, Latvijas Atvērto datu portālā atkal nav publicēta jaunākā statistika par vakar vakcīnu pret Covid-19 saņēmušajiem cilvēkiem.

Latvijas Atvērto datu portālā atrodamajā failā pēdējie dati ir par 10.aprīlī vakcinētajiem, lai gan iepriekš katras dienas rītā jau īsi pēc pusnakts tika publicēti dati par iepriekšējā diennaktī vakcinētajiem.

Šādu informāciju Nacionālais veselības dienests nav publicējis arī mikroblogošanas vietnē "Twitter".

"Dzīvā rinda" Ķīpsalā - vērojama visai liela interese vakcinēties pret Covid-19

Sestdienas rītā Rīgā, Ķīpsalas hallē, vēl pirms oficiālā vakcinēšanas centra darba laika sākuma bija vērojama visai liela iedzīvotāju interese vakcinēties ...

gallery icon

Kā skaidroja NVD, statistika par iepriekšējā dienā veikto vakcināciju šodien netika publicēta, jo tehnisku iemeslu dēļ dati no rīta vēl nebija pieejami. Šobrīd NVD speciālisti veic datu apkopošanu, un paredzams, ka šī informācija būs pieejama rīt no rīta, atzīmē NVD.

Pagājušajā nedēļā šie dati par 4. un 5.aprīli tika publicēti ar vairāku dienu kavēšanos - 7.aprīlī.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā arī tika novērotas problēmas e-veselības platformas darbībā. Trešdien sistēmā bija vērojama dīkstāve, tāpēc mediķiem dati par vakcinētajiem pret Covid-19 bija jāsūta NVD darbiniekam uz e-pastu, liecināja paziņojums dienesta mājaslapā.

Kā izskatās Rīgas Centrāltirgus vakcinācijas centrā?

Šodien Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā tika atvērts vakcinācijas centrs, kurā poti pret Covid-19 varēs saņemt liels skaits galvaspilsētas iedzīvotāju. Medijiem ...

gallery icon

Vēlāk NVD aģentūrai LETA norādīja, ka šonedēļ pieredzētā e-veselības sistēmas "īslaicīgā lēndarbība" notikusi, jo nedarbojās Latvijas Valsts radio un televīzijas centra nodrošinātie autentifikācijas rīki "eID", "eParaksts" un "eParaksts mobile".