Sabiedrība
2021. gada 12. aprīlis, 11:08

Sociālos tīklus satracina ideja, ka varētu tikt rīkoti Skolēnu dziesmu un deju svētki

Jauns.lv

Izskanot informācijai, ka, neraugoties uz epidemiologu bažām, šogad varētu notikt skolēnu Dziesmu un deju svētki, kas pērn tika atcelti laikā, kad dienā ar Covid-19 inficējās vien 20 cilvēki, pamatīgs satraukums vērojams sociālajos tīklos.

TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien vēstīja, ka tiek strādāts pie vairākiem scenārijiem, kā pasākumi varētu norisināties atkarībā no epidemioloģiskās situācijas. Visticamāk, skatītāju klātienē nebūs un lielākais pasākums iecerēts ar 3000 dalībnieku Mežaparka estrādē. Katrs pasākums notiks vienu dienu no jūlija līdz oktobrim. Skolēnu nakšņošanu ārpus mājām rīkotāji neplāno.

Lustīga un jautra Dziesmu un deju svētku dalībnieku ballīte Daugavas stadionā

gallery icon

Svētku rīkotāji gan uzsvēruši, ka pasākumus bez minstināšanās atcels, ja eksperti pateiks, ka risks ir pārāk liels.

Slimību profilakses un kontroles centra eksperti neaizliedz gatavoties svētkiem, taču  pasākumus ar lielu dalībnieku skaitu uzskata par maz ticamiem. "Es negribu norakt cerības. Attālināti! Es jums tikko teicu, attālināt ir iespējams dziedāt par telefonu, atrodoties katrs savā mājsaimniecībā. Bet kaut kādas norises ir iespējamas. Ja varēs sapulcēties mežā pieci bērni, attālināti dziedot, varbūt arī ir iespējams," raidījumam sacīja Slimību profilakses un kontroles centra Direktora vietnieks sabiedrības veselības un profilakses jautājumos Dzintars Mozgis.

Savukārt Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis norādīja: "Viena lieta ir gatavoties dziesmu svētkiem, tas ir tāds process, kas notur bērnus aktīvus, motivē viņus kaut ko darīt. Otra lieta ir praktiskā dziesmu svētku organizēšana. Kā tas varētu izskatīties dzīvē, man ļoti grūti ir iztēloties."

No Covid-19 inficētajiem brīvas slimnīcas un dienā saslimušo skaits zem desmit – tādi varētu būt priekšnoteikumi brīvākai pasākumu norisei, min Dumpis. Šobrīd par tādu scenāriju nekas neliecina. "Mani var saukt par panikas cēlāju, bet es nekādīgi nespēju iztēloties, kā tā situācija varētu strauji uzlaboties. Situācijas uzlabošanās varētu būt tad, kad mēs sasniegsim 30-40% vakcinācijas aptveri," sacīja Dumpis.

Dumpis arī sociālajos tīklos

Dzirdētais ļoti satraucis arī sociālo tīklu lietotāji, kuri pauž neizpratni par to, ka no vienas puses ik dienas tiek runāts par nerimstošo Covid-19, bet no otras - tiek plānoti pasākumi ar pulcēšanos.

foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
Rīkotāji taisnojas sociālajos tīklos.