foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: "Mercedes" busiņš izgāž mēslus uz Paralimpiskā sporta centra zemes
112
2021. gada 11. aprīlis, 22:24

VIDEO: "Mercedes" busiņš izgāž mēslus uz Paralimpiskā sporta centra zemes

Jauns.lv

Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) savā "Facebook" lapā ievietojusi aculiecinieka filmētu video, kurā redzams, kā cilvēks no "Mercedes-Benz Sprinter" markas spēkrata izgāž atkritumus uz topošā Paralimpiskā sporta centra zemes.

"Izmeta visu saturu, kas bija iekrāmēts auto, uz mūsu Paralimpiskā sporta centra zemes un lepni "notinās"!" teikts ierakstā.

LPK norāda, ka video redzamie cilvēki jau drīzumā savu rīcību varētu nožēlot, jo video un bildes, kurās skaidri saskatāma arī automašīnas numurzīme, jau ir nodotas policijai.

"Mēs esam sardzē un nomodā 24/7, tas tāds brīdinājums pārējiem "varoņiem", kuri iedomājas savus atkritumus (arī vecās riepas) izmest Bišumuižas apkārtnē," teikts LPK ierakstā.

Zināms, ka Latvijas Paralimpisko sporta centru ir paredzēts būvēt Rīgā, Bišumuižas apkaimē. Latvijas Paralimpisko sporta centru būvēs, lai nodrošinātu plašākas sporta iespējas cilvēkiem ar invaliditāti un atbilstoši aprīkotu treniņu vietu parasportistiem.

Paredzēts, ka Latvijas Paralimpiskais sporta centrs ietvers gan multifunkcionālu sporta halli ar pilnībā pielāgotām dienesta viesnīcas istabiņām, kur vienlaicīgi var atrasties 160 cilvēki, kas pārvietojas ratiņkrēslos, sporta laboratoriju, kērlinga halli, pludmales volejbola laukumus, vieglatlētikas sacensību stadionu ar 1600 skatītāju vietām, ģērbtuvēm un palīgtelpām, vieglatlētikas iesildīšanās stadionu, tenisa kortus ar servisa ēku, šautuvi, kā arī āra basketbola laukumu ar tribīnēm.

Paralimpiskais sporta centrs ir paredzēts kā starptautiski sertificēts sporta komplekss, kur varēs norisināties gan vietēja, gan arī starptautiska mēroga sacensības un čempionāti ne tikai paralimpiskajiem sportistiem, bet arī pārējiem sportistiem.

Šobrīd vēl turpinās sarunas par sporta centra projekta īstenošanas gaitu.