Sabiedrība
2021. gada 10. aprīlis, 06:38

Skumji... atkritumos atrastais satraucis Līvānu iedzīvotājus

Jauns.lv

Laikā, kad dažiem, iespējams, nav ko celt pusdienu galdā, atrodas arī cilvēki, kuri skolēniem domātās pārtikas pakas izmet atkritumos. Līvānu novada pārstāvji aicina iedzīvotājus palīdzēt citiem, nevis izmest pārtiku miskastē.

Līvānu novada pārstāvji rakstīja "Facebook" tīklā: "Uzmini, kas tas ir? Tā ir skolēnam domātā pārtikas paka, kura diemžēl kādam ir izrādījusies "par prastu". Laikā, kad dažiem, iespējams, nav ko celt pusdienu galdā, atrodas arī šādi necilvēki."

Mamma sarūgtināta par redzēto

Attēlu ar atkritumos izmesto pārtikas paciņu uz Līvānu domi atsūtījusi kāda skolotāja, kurai to savukārt atsūtījusi skolēna mamma, kas, to redzot, bijusi tik sarūgtināta, ka nespējusi klusēt.

"Viņa bija šokēta par šādu cilvēku rīcību, jo arī tad, ja uzskati, ka Tavai ģimenei pārtikas paka nav vajadzīga, ir taču iespēja no tās atteikties. Ir ģimenes, kas tā arī dara! Ir, kas atdod citam, kam vairāk vajag. Mums taču apkārt ir daudz līdzcilvēku, kuri būtu priecīgi par šādu palīdzību," raksta pašvaldībā.

Skumji, ka zudusi cieņa pret cilvēku un maizi

"Skumji, ka esam kļuvuši par tādu patērētāju sabiedrību, kurā vairs nemākam pateikt vienkāršu un cilvēcisku "Paldies"! Kurā ir zudusi cieņa vienam pret otru, pret citu darbu un pret dienišķo maizi, ko tā vienkārši spējam izmest atkritumos," šokēti atzinuši Līvānu novada iedzīvotāji.

Fotogrāfija tikusi uzņemta Līvānos, pagalmā mazās "Maximas" rajonā.

Iedzīvotāju domas dalās

Ieraksta komentāros cilvēki pauž dažādu attieksmi par šādu rīcību. Ir ļaudis, kas nenosoda nevajadzīgā ēdiena nolikšanu pie atkritumu konteineriem, jo tādā veidā to var paņemt kāds cits, kam tas vairāk vajadzīgs. Savukārt citi komentētāji runā par necieņu pret pārtiku un cilvēkiem.