foto: Juris Rozenbergs
Tanku kaujas Ādažos: NBS un sabiedrotie izrāda kaujas spējas mācību “Kristāla bulta” noslēgumā
Mācībās piedalījās aptuveni 1700 karavīru no Albānijas, ASV, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Latvijas, Lietuvas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Vācijas.
Sabiedrība
2021. gada 26. marts, 18:45

Tanku kaujas Ādažos: NBS un sabiedrotie izrāda kaujas spējas mācību “Kristāla bulta” noslēgumā

Jauns.lv

No pirmdienas līdz piektdienai Ādažu poligonā un tā apkārtnē norisinājās starptautiskās militārās mācības "Kristāla bulta 2021". To noslēgumā NBS ar sabiedrotajiem demonstrēja kaujas spējas ar bruņutehniku.

Mācību mērķis bija pilnveidot vienību sadarbību un savietojamību kopēju uzdevumu izpildē, tostarp sinhronizēti veikt aizsardzības, aizkavēšanas un uzbrukuma operācijas, kā arī sertificēt NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu.

Mācībās piedalījās aptuveni 1700 karavīru no Albānijas, ASV, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Latvijas, Lietuvas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Vācijas.

NBS un sabiedroto tanki šauj Ādažu poligonā

Mācību mērķis ir pilnveidot vienību sadarbību un savietojamību kopēju uzdevumu izpildē, tostarp sinhronizēti veikt aizsardzības, aizkavēšanas un uzbrukuma operācijas, un ...

gallery icon
118

Mācības "Kristāla bulta" bija starptautiskas militārās mācības, kuru galvenais mērķis bija trenēt Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un sabiedroto bruņoto spēku vienību sadarbību un savietojamību kopēju uzdevumu izpildē, pilnveidojot komandvadības spēju un kaujas plānošanas procedūras.

Mācībās piedalījās arī citas Nacionālo bruņoto spēku vienības, tostarp Gaisa spēki, Nodrošinājuma pavēlniecības 3. reģionālais nodrošinājuma centrs, NBS Štāba bataljons, Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljons un Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons.

Militāro mācību un vingrinājumu laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietojās gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidoja militārās lidmašīnas un helikopteri.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda. To veido vairāk nekā 1500 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar NBS, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

NBS Carnikavā spridzina ledus sastrēgumu Gaujā

Ceturtdien, 4. martā, Carnikavā, Nacionālie bruņotie spēki (NBS) veica ledus spridzināšanas darbus Gaujas upē, lai novērstu iespējamo plūdu radītās sekas.

gallery icon
95

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt to pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017.gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.