foto: LETA
Vilcienu satiksme Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā atjaunota
Sabiedrība
2021. gada 19. marts, 21:50

Vilcienu satiksme Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā atjaunota

Jauns.lv / LETA

Vilcienu satiksme Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā atjaunota, informēja AS "Pasažieru vilciens" pārstāve Agnese Līcīte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa norādīja, ka Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā vilcienu kustību plānots atjaunot plkst. 21.30.

No "Pasažieru vilciena" neatkarīgu apstākļu dēļ šovakar vairāk nekā piecas stundas kavējās vai tika atcelta virkne vilcienu reisu. AS "Pasažieru vilciens" atvainojas visiem saviem klientiem par šovakar piedzīvotajām neērtībām, uzsverot, ka neizmantotās biļetes visiem pasažieriem tiks kompensētas pilnā apmērā. Tāpat pasažieriem ir tiesības rakstīt iesniegumu par izdevumiem, kas radās, lai nokļūtu savā galamērķī.

Uzņēmumā skaidroja, ka šādas situācijas ar tik būtiskiem kavējumiem un vilcienu reisu atcelšanu ir izņēmums un pēdējo gadu laikā nav pieredzētas. Minētā situācija tiks analizēta kopā ar VAS "Latvijas Dzelzceļš", lai šādas krīzes mūsu pārvadājumos vairs netiktu pieļautas.

Minētās problēmas bija radušās mikroprocesora bojājuma dēļ, un vilcieni Rīgas centrālajā stacijā nevarēja iebraukt un izbraukt no tās jau no plkst.16.10.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.