112
2021. gada 15. marts, 21:57

"Baloži viņam pavēstīja, ka būšot ugunsgrēks" - jelgavniekus uztrauc kaimiņš, kurš jau piekto reizi izraisa ugunsgrēku

Degpunktā

Svētdien, 14. martā, Jelgavā, no trīsstāvu dzīvojamās ēkas Ausekļu ielā 38, no piedūmojuma izglābti divi cilvēki, tostarp vienu no viņiem kaimiņi vaino pie ugunsgrēka izcelšanās. Kā norāda kaimiņi, šī esot jau piektā reize, kad vīrietis nenodzēstas cigaretes dēļ izraisa mājā ugunsgrēku, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Aptuveni 50 gadus vecais vīrietis nesen iznācis no cietuma, kur izcietis sodu par zagšanu. 

"Bēniņu telpā dzīvo, vienmēr ir piedzēries. Viņu atbrīvoja, nebija, kur iet. Viņam iedeva dzīvokli, apprecējās. Tiesa, sieva gan vairs ar viņu nedzīvo," stāsta kaimiņiene Jeļena.

Par laimi, svētdien kāds no trešā stāva iemītniekiem sajutis spēcīgu dūmu smaku, nekavējoties izsaucis ugunsdzēsējus. 

Vīrieša dzīvoklī bija aizdedzies matracis. Pats saviem spēkiem viņš ārā tikt no guļamistabas nav spējis. 

"Iegājām iekšā piedūmotā vidē. Sākumā tika atrasts viens cilvēks, bet tālāk - vēl viens. Abi ir izglābti," stāsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Jelgavas daļas komandieris Aleksandrs Koržeņevskis. 

Kaimiņos dzīvojošais Romāns redzējis, kā ugunsdzēsēji izved kaimiņu. "Viņš tur stāvēja tāds, it kā būtu bijis krāsnī. Viss melns, nokvēpis, pats nesaprot, kas notiek. Viņš teica, ka baloži viņam pavēstīja, ka būšot ugunsgrēks. Jūs iztēlojaties, kādas muļķības cilvēks runā! Baloži! Viņam no alkohola jau rēgojas. Viņš tos odekolonus lieto," atklāj Romāns. 

Šodien vīrietis jau jūtoties labi un pat aizgājis uz kādu gadījuma darbu. 

"Viņu apskatīja ātrie, teica, ka viss normāli," klāsta Jeļena. 

Kaimiņi uzskata, ka sadzīves mantas aizdegās no smēķēšanas gultā. Šī nebūt neesot bijusi pirmā reize, kad nenodzēstas cigaretes dēļ vīrieša dzīvoklī izcēlies ugunsgrēks. 

"Šī jau ir piektā reize, kad viņš izraisa ugunsgrēku. Sēžu un ceru, ka nenodegs māja," uztraucas Jeļena. 

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.