Sabiedrība
2021. gada 3. marts, 21:53

Ogrē ūdens līmeņa celšanās dēļ izsludināts oranžais brīdinājums

Jauns.lv / LETA

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) trešdienas vakarā Ogrē izsludinājis oranžo brīdinājumu saistībā ar ūdens līmeņa celšanos.

LVĢMC informē, ka trešdien plkst.19.30 novērojumu stacijā "Ogre" ūdens līmenis bija sasniedzis 137 centimetrus virs novērojumu stacijas "0" atzīmes jeb 21,43 metrus Latvijas normālā augstuma sistēmā (LAS). Savukārt īsi pirms plkst.20 ūdens līmenis sāka strauji paaugstināties. Gaidāms, ka tuvākajās stundās tas turpinās paaugstināties. 

LVĢMC norāda, Ogrē ledus bija arī pie Lielpēčiem, kur ūdens līmenis strauji nokritās. Tāpat ledus gājis Ogrē pie Dārziņiem, kur ūdens līmenis dažu minūšu laikā paaugstinājās par aptuveni 50 centimetriem. Šajā vietā ūdens līmeņa paaugstināšanās turpināsies un zemākās Dārziņu vietas var applūst.

Jelgavas apkārtne ledus iešanas laikā: applūdušās pļavas un tīrumi

gallery icon
20

Ogres lejtece no līkā tilta līdz Daugavai vēl klāta ar ledus segu.

Oranžā brīdinājuma lakā iedzīvotājiem pastāv arī evakuācijas risks. Cilvēki tiek aicināti neapmeklēt plūdu apdraudētās teritorijas un nepārvietoties tajās.

Informācija par ārkārtas gadījumu somu un tās saturu, kā arī plašāka informācija, sagatavojoties iespējamiem plūdiem, pieejama Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta mājaslapas "www.vugd.gov.lv" sadaļā "Noderīgi" - "Drošības padomi" - "Plūdi".