foto: LETA
Ģirģens par britu Covid-19 variantu: "No epidemioloģiskā viedokļa nav tāda termina - lipīgāks"
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Politika
2021. gada 3. marts, 09:03

Ģirģens par britu Covid-19 variantu: "No epidemioloģiskā viedokļa nav tāda termina - lipīgāks"

Jauns.lv / LETA

Cīnoties pret Covid-19 pandēmiju, cilvēki ir nevis jābaida, ka "visi mirsim", bet jāmēģina viņus pārliecināt ievērot piesardzību ar pozitīviem vēstījumiem, atgādinot mazgāt rokas un vēdināt telpas, šādu viedokli šorīt LTV "Rīta panorāmā" pauda iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV, PCL).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ministrs apgalvoja, ka neesot par ierobežojumu atvieglojumu ieviešanu, bet gan par ierobežojumu "jēgpilnu sakārtošanu", piemēram, esot jāatsakās no ierobežojumiem, kas sevi izsmēluši, bet komandantstundu neesot nepieciešams atjaunot.

Viņaprāt, sadzīves regulējumā dzīvei Covid-19 apstākļos vairāk jāievieš reģionālais princips, lemšanu par ierobežojumiem vairāk deleģējot pašvaldībām.

Ģirģens izteicās, ka nevajagot celt paniku par jauno Covid-19 britu celmu, un nevarot teikt, ka tas esot lipīgāks, jo epidemioloģijā neesot tāda termina.

Tikmēr Slimību profilakses un kontroles centrs intervijas laikā tvītoja, ka jaunais Covid-19 variants ir par 70% infekciozāks nekā līdzšinējais, un tiek lēsts, ka šobrīd aptuveni 8% no visiem saslimšanas gadījumiem saistīti ar jauno paveidu. "Mums ir jārīkojas apsteidzoši, neļaujot lipīgajam Lielbritānijas Covid-19 paveidam turpināt savu izplatību Latvijā," aicina centrs.

Ģirģens savu pozīciju skaidroja ar to, ka cilvēku psihoemocionālais stāvoklis Latvijā pašlaik ir kritisks. Viņam attiecīgi ir svarīgi, lai "cilvēkiem ir darbs un ienākumi, lai bērni iet uz skolu un iegūst izglītību klātienē".

Politiķis ir pārliecināts, ka sabiedrībai un valdībai ir jāsagatavojas sadzīvošanai ar vīrusu uz laiku līdz pat pieciem gadiem, jo vakcīnas situācijai nesolot 100% risinājumu.