foto: Pixabay.com
SPKC informē: autobusā Rīga-Tūja-Ainaži braucis Covid-19 inficētais
Ilustratīvs foto.
Sabiedrība
2021. gada 2. marts, 14:32

SPKC informē: autobusā Rīga-Tūja-Ainaži braucis Covid-19 inficētais

Jauns.lv

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 28.februārī braucis ar autobusu Rīga - Tūja - Ainaži (AS CATA reisa nr. 7514), plkst. 8.30 no Rīgas līdz Salacgrīvai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informē SPKC, visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajā maršrutā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

"Atgādinām, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēsi savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus," norāda centrā. 

Vienlaikus epidemiologi arī atgādina, ka līdz 6.aprīlim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19. 

Ja parādījušies slimības simptomi: akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c., Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma.