foto: LETA
Tiesībsargs par amizantu sauc situāciju ar prezidenta norādi premjeram
Tiesībsargs Juris Jansons.
Politika
2021. gada 25. februāris, 12:55

Tiesībsargs par amizantu sauc situāciju ar prezidenta norādi premjeram

Jauns.lv

"Manuprāt, prezidents ir paudis ļoti konkrētu nostāju, bet ļoti, ļoti novēloti," uzskata tiesībsargs Juris Jansons. 

To viņš sacīja, RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu”  komentējot Valsts prezidenta Egila Levita pausto preses konferencē, kurā viņš uzsvēra ministru atbildību gadījumā, ja saslimstības ar Covid-19 rādītāji palielināsies.

foto: LETA
Tiesībsargs Juris Jansons.

"Šo te nostāju vajadzēja paust pirmajā Covid-19 vilnī," norāda Jansons.

Tiesībsargs arī uzsvēra, ka kopumā par situāciju un risinājumiem valstī atbild valdība. "Valdību vada ministru prezidents. Ja ministru prezidents redz, ka kādi ministri nespēj, nevar, negrib pildīt savus pienākumus, viņiem valdības vadītājam jāpieprasa demisija. Mazliet amizanti sanāk, ka tagad prezidents norāda valdības vadītājam, ka saimniecībā ir viens otrs, kas īsti nevar pienācīgā kārtā pildīt savus pienākumus, varbūt vajadzētu padomāt viņus atlaist," uzsvēra Jansons.

"Manuprāt, maigi izsakoties, tas ir amizanti," raidījumā norādīja tiesībsargs, kurš arī uzsvēra, ka gan ministru prezidentam, gan Valsts prezidentam būtu jābūt aktīvākiem. "Tas būtu, piemēram, tā kā man birojā. Ja birojs nedarbojas vai kāds pienācīgā kārtā nevar izpildīt savus darba pienākumus, tā ir mana atbildība un man ir jārīkojas."