foto: LETA
Covid-19 inficētais vairākos datumos braucis vilcienos Rīga-Skulte un Saulkrasti-Rīga
Sabiedrība
2021. gada 23. februāris, 17:19

Covid-19 inficētais vairākos datumos braucis vilcienos Rīga-Skulte un Saulkrasti-Rīga

Jauns.lv / LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojis, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 17., 18. un 22.februārī braucis ar vilcieniem Rīga-Skulte un Saulkrasti-Rīga, informēja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Pasažieris 17.februārī plkst.7.10 braucis vilcienā Saulkrasti-Rīga ar reisa numuru "6107" no Pabažiem līdz Sarkandaugavai, sēdējis otrajā vagonā. Atpakaļ sasirgušais devies plkst.14.58 ar vilcienu Rīga-Skulte ar reisa numuru "6134" no Sarkandaugavas līdz Pabažiem, sēžot otrajā vagonā no beigām.

Savukārt 18.februārī plkst.6.21 inficētais braucis vilcienā Saulkrasti-Rīga ar reisa numuru "6103" no Pabažiem līdz Sarkandaugavai, sēžot otrajā vagonā, bet plkst.16.50 devies atpakaļ ar vilcienu Rīga-Skulte ar reisa numuru "6140" no Sarkandaugavas līdz Pabažiem, sēžot otrajā vagonā no beigām.

22.februārī plkst.15.23 pasažieris braucis vilcienā Rīga-Skulte ar reisa numuru "6134" no Carnikavas līdz Pabažiem, sēžot ceturtajā vagonā.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi, ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt par nonākšanu kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, var savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Vienlaikus līdz 6.aprīlim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19. Ja parādījušies slimības simptomi - akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums un citi, Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma.