Sākot ar piektdienu siltais laiks pierims
Lai gan pēdējās dienās naktīs mēdz uzlīt un agrās rīta stundās saulīte slēpjas aiz mākoņu segas, dienas laikā laiks uzlabojas un priecē ar siltiem saules stariem.
Sabiedrība
2015. gada 27. augusts, 12:50

Sākot ar piektdienu siltais laiks pierims

Jauns.lv

Lai gan pēdējās dienās naktīs mēdz uzlīt un agrās rīta stundās saulīte slēpjas aiz mākoņu segas, dienas laikā laiks uzlabojas un priecē ar siltiem saules stariem. Arī šis rīts nav izņēmums - diena būs saulaina un silta, ko nevar teikt par piektdienu, kad mākoņi un lietus nomainīs viens otru, tā arī neļaudami saulei parādīt savu vaigu – attiecīgi gaisa temperatūra kļūs mērenāka. Piektdien Liepājā gaidāms pērkona negaiss. Taču sestdien un svētdien piektdienas pelēcību nomainīs priecīgāks skats uz dzīvi, tomēr dienas gaisa temperatūra tā arī turēsies pie +20 grādu atzīmes, liecina laika ziņu portāla gismeteo.lv prognozes.

Šodien

Rīgā nakts un rīta stundas bija apmākušās un gaisa temperatūra bija +16 grādi. Taču mākoņi pamazām izklīst un diena solās būt saulaina un bez nokrišņiem. Saulīte gaisu iesildīs līdz +26 grādiem. Pūtīs mērens dienvidu vējš ar ātrumu līdz 4 metriem sekundē. Diena būs silta un saulaina arī citās Latvijas pilsētās. Valmierā pie debesīm drūzmēsies nedaudz vairāk mākoņu, tomēr arī šeit gaiss dienas laikā iesils līdz +24, nokrišņi nav gaidāmi. Daugavpilī +25, Liepājā +23 grādi un stiprāks vējš, kas brāzmās sasniegs 8 metrus sekundē. Vakarā debesis sāks apmākties, saglabājot mākoņu segu pie debesīm gan naktī uz piektdienu, gan visas piektdienas garumā.

Piektdien

lielākajā daļā Latvijas valdīs apmācies laiks. Brīžiem līs – neliels un sagaidāms arī stiprs lietus. Pūtīs dienvidu – dienvidrietumu vējš ar ātrumu 4 līdz 7 metri sekundē. Gaisa temperatūra naktī būs silta +20 grādi, bet dienas pat nedaudz pazemināsies līdz +17 grādiem, Valmierā +16...+17 grādiem, Daugavpilī +22 grādi. Arī Kurzemes pusē diena būs apmākusies, saule mīsies ar mākoņiem un nelielu lietu. Vakarā Liepājā gaidāms pērkona negaiss. Šeit diennakts vidējā temperatūra gan naktī, gan dienā turēsies pie +17 grādu atzīmes.

Sestdien

laiks skaidrosies, būs vējains - pūtīs rietumu vējš ar ātrumu 7 līdz 9 metri sekundē. Diena būs saulaina, pie debesīm būs neliels mākoņu daudzums. Naktī un agrajās rīta stundās gaisa temperatūra Rīgā, Valmierā un Daugavpilī būs +14 grādi, Liepājā +18 grādi, bet pa dienu gaiss iesils un termometra stabiņš pakāpsies līdz +20...+21 grādam, bet Kurzemē gaisa temperatūra arī dienā saglabāsies ap +18 grādiem.

Svētdien

Rīgā gaidāms saulains un skaidrs laiks bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra naktī +14 grādi, pa dienu iesils līdz +20...+21 grādam. Pūtīs ziemeļu-ziemeļrietumu vējš 2 līdz 6 metri sekundē. Valmierā naktī +14 grādi, pa dienu iesils līdz +20 grādiem, iespējams neliels lietus. Daugavpilī pa dienu iesils par pāris grādiem vairāk līdz +22 grādiem, bet Liepājas pusē diennakts temperatūra turēsies pie +18 grādu atzīmes. Gismeteo.lv laika ziņas liecina, ka nākamās nedēļas sākumā būs mākoņains laiks, otrdien un trešdien vairākās Latvijas pilsētās gaidāms zibens un pērkona negaiss.

Raksts tapis sadarbībā ar Gismeteo.lv/Foto: Vida Press