112
2021. gada 12. februāris, 12:25

Šaušana pie "Riga Plaza": abi šāvēji aizturēti Purvciemā, viņu mājās - gūzma narkotiku

Jauns.lv

Par vīrieša sašaušanu Mūkusalas ielā Valsts policija aizturējusi divas personas un atsavināja uzbrukumā pneimatiskos izmantotos ieročus, kā arī vienu gāzes pistoli, portālu Jauns.lv informēja likumsargi. 

Jau ziņots, ka ceturtdien ap plkst.14.50 Valsts policija saņēma informāciju par to, ka Rīgā, Mūkusalas ielā, automazgātavā ir sašauts vīrietis. Notikuma vietā ieradās policisti, kā arī mediķi, kas cietušajam uz vietas sniedza medicīnisko palīdzību. Ņemot vērā, ka ievainojumi nebija smagi, cietušais vīrietis no hospitalizācijas atteicās. 

Bruņotais konflikts pie "Riga Plaza"

11. februārī ap pulksten 14.50 Valsts policija (VP) saņēma informāciju par to, ka Rīgā, Mūkusalas ielā, automazgātavā ir sašauts vīrietis. ...

gallery icon
37

Uzbrucēju automašīna "Mercedes-Benz" un automašīnas īpašnieks nekavējoties tika izsludināts meklēšanā, atklāj likumsargi. Veicot operatīvos pasākumus, tika noskaidrots, ka personas ar meklēšanā izsludināto spēkratu pārvietojas pa Purvciema mikrorajonu Rīgā. 

Ap plkst.22 Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa policisti sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljona un Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 4. nodaļas likumsargiem Rīgā, Vaidavas ielā, veica aizturēšanas operāciju. Apturētajā automašīnā atradās abi par šaušanu aizdomās turētie vīrieši, kas uzreiz tika aizturēti, kā arī vēl divas personas. 

Aizdomās turētie ir dzimuši 2000. un 2002. gadā un iepriekš nav sodīti. 

Pārbaudot automašīnu "Mercedes-Benz", aizturēto personīgās mantas un veicot kratīšanu dzīvesvietā tika konstatēti un atsavināti ap 200 gramu dažādu narkotisko vielu. Šīm vielām nozīmēta ekspertīze, taču, visticamāk, izņemto vielu vidū ir marihuāna, MDMA un LSD. Tāpat atsavināti abi uzbrukumā izmantotie nereģistrētie pneimatiskie ieroči un vienas gāzes pistole. 

Valsts policijas iegūtā informācija liecina, ka uzbrukuma motīvs bijis personisks konflikts. Cietušais ar vienu no aizturētajiem iepriekš bija pazīstams, taču ilgstoši nebija ticies. Starp abiem jaunajiem vīriešiem interneta vidē bija izcēlies konflikts, pēc kā abi nolēmuši tikties pie automazgātavas. Otrs uzbrucējs atbraucis līdzi un viņš cietušo nepazina.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas - par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tāpat personām būs jāatbild par pneimatisko ieroču nereģistrēšanu un, ja ekspertīzē apstiprināsies, ka izņemtās vielas ir narkotikas, arī par narkotisko vielu glabāšanu.

Aizturētās personas šobrīd atrodas izolatorā. 

Stāsta aculiecinieki

"Sākās kliegšana (..) Mēs izgājām ārā, lai paskatītos, kas atgadījies. Pēc tam viņi viens otru sāka sist. Man šķiet, ka divi cilvēki uzbruka vienam. Pēc tam viņš nevarēja tikt galā ar viņiem un sāka šaut. Iespējams, [šāva BMW vadītājs], tāpēc, ka vīrieši divatā sāka viņu sist. No abām pusēm. Pēc tam viņam beidzās lodes. Pēc tam no otras mašīnas, kas stāvēja pie automazgātuves, kāds izvilka pistoli un sāka šaut pa BMW īpašnieku," stāsta "Riga Plaza" darbinieks.

Cietušais BMW īpašnieks no uzbrucējiem mēģinājis patverties veikalā, bet pēc tam steidzās pie savas mašīnas. Brīdi vēlāk uzbrucēji pieskrēja pie sava "Mercedes" auto un aiztraucās nezināmā virzienā.

BMW vadītājs par konfliktu un otro dzimšanas dienu

Cietušais BMW vadītājs sociālajā tīklā publicējis video, kur stāsta, ka ar viņa veselību viss ir kārtībā. "Esmu dzīvs, beidziet uztraukties," viņš norāda.

"Ko lai saka, esmu no jauna piedzimis šodien, dabūju savu otro iespēju dzīvot," domīgi saka cietušais.

Vīrietis atklāj, ka viņam cauršauta auss un cietusi labā roka. Tāpat viņš noraida pārmetumus par viņa īpašumā esošo ieroci.  "Mans ierocis bija reģistrēts, viņš bija legāls, patronas bija legāli iegādātas, viss bija oficiāli," saka vīrietis.

Viņš iesaka nemeklēt konfliktā iesaistīto personu vainu un nebāzt degunu citu darīšanās.