Novadu ziņas
2021. gada 29. janvāris, 21:59

"Vienreiz pateicu, otrreiz pateicu" - vīrietis sadusmojas uz kaimiņu un sašauj viņa mašīnu

Jauns.lv

Nevēlamā vietā novietotas automašīnas dēļ Koknesē kāds 54 gadus vecs vīrietis, būdams alkohola reibumā, sašāvis sava kaimiņa automašīnu, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Atkopjoties no trīs promiļu stipra alkohola reibuma, šāvējs Jānis svētdienu pavadīja atskurbtuvē Jēkabpilī. Tur viņu pēc šaušanas uz kaimiņa "Volvo" no Kokneses novada Pērslejām nogādāja policisti. 

"Bija tās promiles, jā. Pirms šaušanas es sapratu, ka nav neviena dzīva cilvēka tur, to es gan redzēju," stāsta Jānis. 

Viņš skaidro, ka apšaudi veicis nepareizi novietotas automašīnas dēļ. Kaimiņam Ainim esot vairākkārt lūdzis neturēt savu spēkratu pagalmā, bet viņš neesot klausījies.

"Te ir apbraucamais ceļš. Nevajag tur atstāt! Tad man jābrauc gar kaimiņu māju. Vienreiz pateicu, otrreiz pateicu," skaidro Jānis. 

Pirms šaušanas kaimiņš esot pie viņa vēl pienācis un sagrābis Jāni aiz rīkles, sakot, ka nožņaugs. 

Tikmēr kaimiņš Ainis, taujāts par sestdienas notikumiem, asi noliedz roku palaišanu. Viņš saka, ka Jānis stāstu izdomāja, lai iegūtu naudu.

"Redz, problēma ir tāda, ka viņš grib, lai viņam iesit. Pagājušajā gadā viņam sanāca kautiņš ar vienu Koknesē. Dabūja kompensāciju par to, ka viņu piekāva, lai arī viņš pats uzkasījās," stāsta Ainis. 

Turklāt automašīnu "Volvo" Ainis grasījies pārvietot tās pašas dienas vakarā.

"Es gribēju savu veco "Audi" dzīt uz remontu. Un "Volvo" nolikt tā vietā," skaidro Ainis. 

Vīrietis Jāni apraksta kā briesmīgu kaimiņu. Viņš esot traucējis viņu un sievas mieru vairākkārt, tāpēc mierīgi sadzīvot vairs nebija iespējams.

"Bija iepriekš gadījums, kad viņš naktī ievilkās pie mums, visādi nesmuki apsaukājās. Tad gan es viņam iesitu, bet kundze iestājās starpā. "

Šāvējs nelepojas ar savu rīcību nedēļas nogalē un atzīst, ka pārmērīga alkohola lietošana novedusi viņu līdz neadekvātai rīcībai.

"Ir uzsākti divi kriminālprocesi. Viens ir pēc krimināllikuma 185. panta par svešas mantas tīšu bojāšanu, un otrs ir pēc krimināllikuma 233. panta par šaujamieroču un šaujamieroču munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas," skaidro Valsts policijas Zemgales reģiona pārstāve Dace Kalniņa.

Policijas pārstāve ziņo, ka Jānim var nākties sēdēt aiz restēm: "Vīrietim var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, vai arī līdz trim gadiem, kā arī īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods."

Kamēr Jānis gaida varas iestāžu norādes un lēmumus, viņš alkoholu cenšas nelietot. Abi vīrieši dzīvo vienā ēkā, katrs savā pusē, un tagad nekomunicē, cerībā izvairīties no vēl kāda konflikta.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.