foto: Ieva Lūka/LETA
Šorīt daudzviet Latvijā migla, dūmaka un apledojuši autoceļi; uz vakarpusi gaidām lietus
Lietus lāses.
Sabiedrība
2021. gada 23. janvāris, 09:17

Šorīt daudzviet Latvijā migla, dūmaka un apledojuši autoceļi; uz vakarpusi gaidām lietus

Jauns.lv / LETA

Sestdienas rītā Latvijas debesis lielākoties klāj mākoņi, vietām nedaudz īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Daudzviet dūmaka, vietām - galvenokārt valsts austrumos - sabiezējusi migla. Sešos rītā sliktākā redzamība bija 200 metru Dagdā. Ceļi apledojuši. Gaisa temperatūra 0..+3 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē līdz nepilniem +5 grādiem.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš, Ventspilī ar brāzmām līdz 13 metriem sekundē.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem Liepājā un Pāvilostā nokusis sniegs, valsts lielākajā daļā sniega segas biezums samazinājies līdz 1-14 centimetriem, bet valsts galējos austrumos saglabājas līdz 27 centimetriem dziļš sniegs.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, dienvidu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +1..+2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +1,1 grāda Dagdā līdz +6,6 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22.janvārī bija +23 grādi Spānijas dienvidaustrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -30 grādi Somijas galējos ziemeļos un -39 grādi Vorkutas pusē, Krievijā.

Sestdienas rītā Kurzemē, Zemgalē un daudzviet Vidzemē apledo autoceļi un braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apgrūtināta, informēja uzņēmumā "Latvijas valsts ceļi".

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 155 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Aizkraukles, Alūksnes, Daugavpils, Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Rēzeknes apkārtni.

Autobraucēji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgi, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Sestdienas vakarā Kurzemē, sākot no dienvidiem, mēreni stipri līs, nokrišņi nedaudz skars arī Zemgali un Vidzemi, prognozē sinoptiķi.

Lielā valsts daļā sestdien būs dūmaka vai migla. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu un austrumu vējš. Gaisa temperatūra 0..+5 grādi.

Rīgā līdz vakaram nav gaidāmi būtiski nokrišņi, nelielu dienvidu vēju nomainīs austrumu vējš, gaisa temperatūra būs +2 grādi.

Ciklons no Čehijas virzās uz Baltijas jūru, no dienvidrietumiem tuvojas nokrišņu zona. Atmosfēras spiediens Latvijā 998-1003 hektopaskāli jūras līmenī.