foto: ekrānuzņēmums no video
Kriminālprocesā par iespējamu krāpšanu tiesu izpildītājam Veinbergam piemērots aizdomās turētā statuss
Tiesu izpildītājs Rolands Veinbergs.
Sabiedrība
2021. gada 20. janvāris, 14:05

Kriminālprocesā par iespējamu krāpšanu tiesu izpildītājam Veinbergam piemērots aizdomās turētā statuss

Jauns.lv / LETA

Valsts policijas sāktajā kriminālprocesā par iespējamu krāpšanu saistībā ar sirmgalvei piederošu īpašumu tiesu izpildītājam Rolandam Veinbergam piemērots aizdomās turētā statuss, tāpat lietā aizturēta vēl viena persona.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) sociālajā tīklā "Twitter" raksta, ka esot saņēmis mutisku informāciju par aizdomās turētā statusa piemērošanu Veinbergam. Tiklīdz, būs izpildītas visas formālās juridiskās prasības, ministrs parakstīšot lēmumu par viņa atstādināšanu no tiesu izpildītāja amata.

Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte, neminot personas vārdu, apliecināja, ka kriminālprocesā vienai personai piemērots aizdomā turētā statuss un drošības līdzeklis - noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Policijas izmeklētais kriminālprocess kvalificēts atbilstoši Krimināllikuma pantiem par krāpšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Tāpat kriminālprocesā aizturēta vēl viena persona, taču policija nekomentē, vai šai personai piemērots aizdomās turētā statuss un kāda ir aizturētā nodarbošanās.

Policijā arī apliecināja, ka ir uzlikts arests sirmgalvei atsavinātajam īpašumam.

Grāvīte apgalvoja, ka kriminālprocesā notiek aktīva izmeklēšana un plašākus komentārus izmeklēšanas interesēs policija patlaban nesniedz.

Jau ziņots, ka saistībā ar notikušo Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3.birojā sākts kriminālprocess.

Tieslietu ministrija (TM) nesen paziņoja, ka par iespējamiem zvērināta tiesu izpildītāja darbību regulējošo normu pārkāpumiem zvērināta tiesu izpildītāja Veinberga rīcībā ar Eleonorai Ļaksai piederošo īpašumu tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) ir rosinājis izvērtēt Veinberga saukšanu pie disciplināratbildības un atstādināšanu no amata.

TM norādīja, ka 2021.gada 7.janvārī tika saņemts Ļaksas pilnvarotās pārstāves iesniegums par Veinberga darbībām.

Lai veiktu iesniegumā minēto apstākļu pārbaudi un lemtu par iespējamu disciplinārlietas ierosināšanu un Veinberga atstādināšanu no amata, 2020.gada 8.janvārī TM vērsās ar informācijas pieprasījumu gan pie paša tiesu izpildītāja, gan pie zvērinātas notāres Ingas Muciņas, kā arī lūdza iespēju Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai iepazīties ar attiecīgās lietas materiāliem.

Bordāns sociālajā tīklā "Facebook" raksta, ka esot rosinājis visaptverošu pārbaudi, lai vērtētu visu iesaistīto amatpersonu atbildību - gan tiesu izpildītāja, gan notāres rīcību. Tāpat ministrija sadarbojas ar iesniedzējas pārstāvēm, lai operatīvi risinātu jautājumu par zaudētā īpašuma un naudas atgūšanu.

Papildus ministrija saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par kriminālprocesa uzsākšanu ir pieprasījusi policijai informāciju par minētā zvērināta tiesu izpildītāja statusu krimināllietā. Lai tieslietu ministrs būtu tiesīgs pieņemt lēmumu par zvērināta tiesu izpildītāja atstādināšanu no amata darbību veikšanas, jābūt ne tikai uzsāktam kriminālprocesam, bet arī tiesu izpildītājam kriminālprocesā jābūt noteiktam aizdomās turētā vai apsūdzētā statusam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Iepriekš TV3 raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka, iespējams, tiesu izpildītāja Veinberga rīcības rezultātā 89 gadus veca vientuļa sirmgalve zaudējusi gan dzīvokli, gan naudu - 28 000 eiro, un policija sākusi kriminālprocesu.

Arī SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) valde ir pieņēmusi lēmumu uz laiku nenodot jaunas parādu piedziņas lietas tiesu izpildītājam Veinbergam, jo masu medijos izskanējusi informācija par viņa iespējami negodprātīgu rīcību kādā parādu piedziņas procesā un sākto kriminālprocesu.