foto: LETA
Ceturtdien daudzviet Latvijā gaidāms sniegs: brīdina par slideniem ceļiem
Ziemas ainava Latgalē.
Sabiedrība
2021. gada 7. janvāris, 08:45

Ceturtdien daudzviet Latvijā gaidāms sniegs: brīdina par slideniem ceļiem

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien daudzviet Latvijā gaidāms neliels sniegs, vairāk snigs Kurzemē un Zemgalē, prognozē sinoptiķi.

Ceļi būs slideni. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš.

Gaisa temperatūra būs aptuveni nulle grādu, valsts ziemeļaustrumos saglabāsies trīs četru grādu sals.

Rīgā gaidāms apmācies laiks un neliels sniegs, pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš un gaisa temperatūra būs nulle grādu.

"Latvijas valsts ceļi" informē, ka sniegs un apledojums šorīt apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem vietām visā valsts teritorijā.

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Tallinas šosejas posmā Berģi - Bīriņu pagrieziens, Vidzemes šosejas posmos Rīga - Līgatne un Raunas pagrieziens - Vireši, Valmieras šosejas posmos Murjāņi - Braslas tilts un Valmiera - Valka, kā arī pa Rīgas apvedceļu.

Sliktāki braukšanas apstākļi ir arī pa Bauskas un Jelgavas šosejām visā to garumā, pa Liepājas šoseju posmos Rīga - Annenieki un Skrunda - Grobiņa, pa Ventspils šoseju posmos Rīgas - Strazde un Talsi - Ventspils, pa Daugavpils šoseju posmā no Rīgas līdz Nīcgalei, pa Rēzeknes šoseju visa maršruta garumā, kā arī pa Grebņevas - Daugavpils ceļu.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Balvu, Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Kuldīgas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Talsu, Valkas un Valmieras apkaimēs.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 166 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.