foto: LETA
Vairākos Rīga-Carnikava vilcienos gadumijā braucis Covid-19 sasirgušais; SPKC vēršas pie pasažieriem
Sabiedrība
2021. gada 4. janvāris, 20:24

Vairākos Rīga-Carnikava vilcienos gadumijā braucis Covid-19 sasirgušais; SPKC vēršas pie pasažieriem

Jauns.lv / LETA

Veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrots, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, no 30.decembra līdz 3.janvārim braucis vairākos vilcienos no Carnikavas uz Rīgu un atpakaļ, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā.

Ar Covid-19 sasirgušais 30.decembrī plkst.8.12, braucis ar vilcienu Carnikava-Rīga un plkst.14 atkal braucis ar vilcienu Rīga-Carnikava.

Tāpat Covid-19 pacients 31.decembrī plkst.7 braucis ar vilcienu Carnikava-Rīga. Sasirgušais braucis arī ar vilcienu Rīga-Carnikava 1.janvārī plkst.10.25. Pēc SPKC sniegtās informācijas pēdējo reizi ar vilcienu braucis 3.janvārī plkst.7 no Carnikavas uz Rīgu.

Pasažieriem, kuri brauca minētajos datumos šajos maršrutos vilciena pirmajā vagonā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja parādās elpceļu infekcijas slimības simptomi, būtu jāpaliek mājās un jāsazinās ar ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka ir būts kontaktā ar Covid-19 slimnieku, var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, iespējams savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.