foto: Shutterstock
Nākamnedēļ paziņos, kā Latvijas skolās notiks mācības otrajā semestrī
Sabiedrība
2021. gada 2. janvāris, 15:16

Nākamnedēļ paziņos, kā Latvijas skolās notiks mācības otrajā semestrī

LETA

Nākamajā nedēļā, 6.janvārī, notiks preses konference, kurā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvji skaidros jautājumus, kas saistīti ar mācību procesa norisi 2020./2021.mācību gada otrajā semestrī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" paredz, ka no 21.decembra līdz 7.februārim ir pagarināta ārkārtējā situācija un jāievēro pastiprināti drošības pasākumi, lai samazinātu Covid-19 izplatības riskus. Jaunie grozījumi nemaina jau iepriekš plānoto izglītības procesu atsākšanu nākamajā nedēļā.

Pēc ziemas brīvlaika, 4.janvārī, 7.-12.klašu skolēni, kā arī profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi mācības atsāks attālināti. Darbu klātienē no 4.janvāra turpinās arī pirmsskolas izglītības iestādes (ja Slimību profilakses un kontroles centrs nebūs noteicis pastiprinātus ierobežojumus konkrētai pirmsskolas izglītības iestādei) un Speciālās izglītības iestādes turpina veikt darbu klātienē atbilstoši konkrētās pašvaldības lēmumam un situācijai.

1.-6.klašu skolēniem ziemas brīvlaiks ilgs līdz 8.janvārim, savukārt mācības atsāksies 11.janvārī.

Pieaugušo izglītība un augstskolas turpinās darbu tikai attālināti, izņemot klīnisko praksi rezidentūrā.

Par turpmāko izglītības procesu un izglītības aktivitātēm, izvērtējot aktuālo epidemioloģisko situāciju valstī, valdība lems nākamajā nedēļā.

6.janvārī paredzēta IZM organizēta preses konference, kurā vairāk tiks skaidroti jautājumi, kas saistīti ar mācību procesa norisi 2020./2021. mācību gada 2. semestrī. Papildu informācija par plānoto preses konferenci būs pieejama nākamās nedēļas sākumā.