foto: LETA
Policija turpina izmeklēt robežsarga slepkavības mēģinājumu Daugavpilī
Robežsardzes darbiniekam, dodoties uz darbu, uzbrukušas divas neatpazītas personas. Uzbrucēji pielietojuši asaru gāzi un ar āmuram līdzīgu priekšmetu vairākus reizes iesituši pa cietušā galvu un ķermeni. Vīrietim izdevās izrauties no uzbrucējiem un izsaukt medicīnisko palīdzību.
112
2021. gada 2. janvāris, 10:09

Policija turpina izmeklēt robežsarga slepkavības mēģinājumu Daugavpilī

LETA

Saistībā ar novembrī veikto mēģinājumu Daugavpilī noslepkavot robežsargu policija veic plašu operatīvo pasākumu kopumu, ziņo Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc viņas paustā, pašlaik "notiek aktīva kriminālprocesa izmeklēšana, un tiek veikts plašs operatīvo pasākumu kopums". Taču plašāku informāciju izmeklēšanas interesēs policija sniegt nevarot.

Kā ziņots, Daugavpilī 6.novembra rītā mēģināts noslepkavot robežsargu, un policija uzskata, ka uzbrukums īstenots saistībā ar cietušā profesionālo darbību.

Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone aģentūrai LETA apstiprināja, ka pēc uzbrukuma vienā no Daugavpils dzīvojamajiem rajoniem cietis robežsargs. Cietušajam sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība Daugavpils reģionālajā slimnīcā.

Kursīte aģentūru LETA informēja, ka ir noticis slepkavības mēģinājums. 1973.gadā dzimušajam Valsts robežsardzes darbiniekam, dodoties uz darbu, uzbrukušas divas neatpazītas personas. Uzbrucēji pielietojuši asaru gāzi un ar āmuram līdzīgu priekšmetu vairākus reizes iesituši pa cietušā galvu un ķermeni.

Vīrietim izdevās izrauties no uzbrucējiem un izsaukt medicīnisko palīdzību.

Noziedzīgā nodarījuma veids un izdarīšanas apstākļi dod pamatu uzskatīt, ka ir noticis slepkavības mēģinājums, kas saistīts ar cietušās personas profesionālo darbību, norādīja policijā.