foto: LETA
Ar Covid-19 inficētos un viņu kontaktpersonas izmitināt vēlas 50 tūristu mītnes
Valstspiederīgie, kuri koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" krīzes laikā atgriezušies ar Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" repatriācijas reisu no Apvienotās Karalistes tiek izvietoti pašizolācijā "Rixwell Elefant Hotel" viesnīcā.
Sabiedrība
2020. gada 31. decembris, 22:57

Ar Covid-19 inficētos un viņu kontaktpersonas izmitināt vēlas 50 tūristu mītnes

Jauns.lv / LETA

Veselības inspekcija (VI) saskaņojusi jau 25 tūristu mītņu pieteikumus Covid-19 inficēto un kontaktpersonu izmitināšanai, informē VI sabiedrisko attiecību speciāliste Maira Kalniņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz 29.decembrim VI ir saņemti 50 tūristu mītņu iesniegumi, lai piedalītos programmā Covid-19 inficēto un kontaktpersonu izmitināšanai.

Kalniņa norādīja, ka 25 tūristu mītnēm izsniegti apliecinājumi par epidemioloģisko drošības pasākumu prasības atbilstību tūristu mītnei, četrām tūristu mītnēm atteikts izsniegt apliecinājumu, jo tika novērotas nepilnības, kas liedz sniegt epidemioloģiski drošu viesu izmitināšanu, un 21 mītne vēl tiks apsekota.

No Lielbritānijas ar repatriācijas reisu atgriežas Latvijas pilsoņi

Valstspiederīgie, kuri koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" krīzes laikā atgriezušies ar Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" repatriācijas reisu no Apvienotās Karalistes tiek ...

gallery icon
21

VI ir izstrādājusi pašnovērtējuma veidlapu viesnīcu gatavības nodrošināšanai. Tūristu mītnes pašnovērtējums veicams, lai pārbaudītu svarīgāko nepieciešamo prasību nodrošināšanas iespējas potenciāli inficēto/inficēto viesu epidemioloģiski drošai uzņemšanai.

Kalniņa norādīja, ka anketa ir kā palīglīdzeklis, lai pārbaudītu savu gatavību ne tikai kontaktpersonu un inficēto viesu ar vieglām slimības pazīmēm izmitināšanai, bet arī apkalpojošā personāla aizsardzībai no iespējamās inficēšanās.

Kā ziņots, Ministru kabinets 22.decembrī atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu no nākamā gada finansiāli atbalstīt Covid-19 inficēto un kontaktpersonu izvietošanu viesnīcās.

Plānots, ka atbalsts būs pieejams līdz 2021.gada martam. Atbalsta finansēšanai paredzēts novirzīt valsts budžeta finansējumu līdz 2 173 500 eiro apmērā.

Covid-19 slimnieku kontaktpersonām, Covid-19 pacientiem ar viegliem slimības simptomiem, kā arī Covid-19 pacientiem pēc ārstēšanās stacionārā, kam vēl saglabājas simptomi, valsts segs 80% no kopējās izmitināšanas pakalpojuma summas, bet ne vairāk kā 35 eiro, savukārt personai būs jāsedz līdzmaksājums 20% apmērā.

Personām, kuras atgriezušās Latvijā no ārvalstīm valsts noteiktajā repatriācijas kārtībā, valsts segs 100% no kopējās izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojuma summas, bet ne vairāk kā 45 eiro diennaktī.

Kompensējamā izmitināšanas perioda garums ir 14 dienas. Atsevišķos gadījumos uzturēšanās periodu būs iespējams pagarināt vienu reizi par to pašu periodu.

EM sākotnējās aplēses liecina, ka viesnīcās varētu izvietot 1150 personas.

EM informēja, ka interesi sadarboties un izmitināt Covid-19 inficētas personas vai to kontaktpersonas ir izrādījušas vairākas Rīgas tūristu mītnes, kopumā piedāvājot 1889 numurus. Valsts atbalsta mehānisma ietvaros gatavību sniegt minētos pakalpojumus paudušas tādas tūrisma mītnes kā "Islande Hotel", "Mogotel" viesnīcu grupa, "Mercure Riga Centre Hotel", "Radisson Blu" viesnīcas, "AC Hotel by Marriott Riga", "Bellevue Park Hotel Riga", "Bearsleys Apartamenti" un "Riga LuxApartments".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās