foto: LETA
Par dienesta viltojumu aizdomās turētais Preiļu būvvaldes vadītājs pametis darbu
Preiļu novada dome.
112
2020. gada 31. decembris, 17:48

Par dienesta viltojumu aizdomās turētais Preiļu būvvaldes vadītājs pametis darbu

Jauns.lv / LETA

Par dienesta viltojumu aizdomās turētais Preiļu novada būvvaldes vadītājs Andrejs Anins pametis darbu pašvaldībā, noskaidroja aģentūra LETA.

Darba attiecības ar Aninu izbeigtas pēc viņa iesnieguma saņemšanas. Attiecīgo lēmumu pieņēmusi novada dome.

Par novada būvvaldes vadītāju apstiprināts Aivars Klismets, liecina novada domes sēdes protokols. Viņš jau pildīja šos pienākumus laikā, kad Aninam bija piemērots drošības līdzeklis un bija aizliegts ieņemt amatu.

Klismets 1994.gadā absolvējis Latvijas Lauksaimniecības universitātes pilnu kursu būvniecības specialitātē, ainavas arhitektūras specializācijā, un viņam piešķirtā inženiera kvalifikācija 2017.gadā pielīdzināta profesionālajam maģistra grādam un piektā līmeņa profesionālajai kvalifikācijai. Līdz šim Klismets bijis Dagdas novada būvvaldes vadītājs.

Preiļu novada domes amatpersonām, kurām Latgales tiesas apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību par dienesta viltojumu personu grupā, atcelti drošības līdzekļi, tostarp aizliegums ieņemt noteiktu amatu.

Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle informēja, ka piemērotie drošības līdzekļi no Latgales partijas, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Zemnieku savienības saraksta ievēlētajiem domes priekšsēdētājai Marutai Plivdai un viņas vietniekam Jurim Želvim, būvvaldes vadītājam Aninam, domes Tehniskās daļas vadītājam Jānim Skutelam un būvinspektoram Artūram Poplavskim.

Tāpat ziņots, ka Latgales tiesas apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību piecām Preiļu novada domes amatpersonām, tostarp Plivdai, par dienesta viltojumu personu grupā.

Vienai no amatpersonām prokuratūra papildus inkriminē arī Krimināllikuma pantu par izvairīšanos no deklarācijas iesniegšanas, kā arī šaujamieroču munīcijas iegādāšanos un glabāšanu bez attiecīgās ieroču glabāšanas atļaujas, apliecināja prokuratūrā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šo kriminālprocesu sāka 2019.gada 4.oktobrī, savukārt 7.novembrī šajā lietā KNAB veica neatliekamās kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā sankcionētas kratīšanas.

KNAB iepriekš paziņojumā presei rakstīja, ka 2019.gada 6. un 7.augustā trīs Preiļu novada domes amatpersonas ar vēl divu Preiļu novada domes amatpersonu atbalstu viltojušas aktu par atjaunotās Preiļu novada domes ēkas pieņemšanu ekspluatācijā.

Domes amatpersonas minēto aktu 2019.gada 7.augustā uzrādījušas Būvniecības valsts kontroles biroja pārstāvjiem, kas veica būves ārpuskārtas pārbaudi.