foto: LETA
29 gadus vecs vīrietis sarīko greizsirdības scēnu, uzpūš policistam un paziņo, ka ir Covid-19 pozitīvs
112
2020. gada 26. decembris, 12:54

29 gadus vecs vīrietis sarīko greizsirdības scēnu, uzpūš policistam un paziņo, ka ir Covid-19 pozitīvs

Jauns.lv

Ziemassvetku brīvdienās Rīgas pašvaldības policijai nācies braukt uz vairākiem izsaukumiem, kuri saistīti ar ārkārtējās situācijas ierobežojumu pārkāpumiem, Jauns.lv pastāstīja policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

24. un 25. decmbrī policija devusies uz vairākiem privātiem pasākumiem, kuros vienā mājoklī pulcējas vairāk par vienu mājsaimniecību. Tomēr pagaidām brīvdienās policijai biežāk nācies braukt uz izsaukumiem par nepilngadīgo pulcēšanos ārtelpās, nevis uz privātām ballītēm iekštelpās, vēstī Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis. Konstatēti arī vairāki gadījumi, kuros iedzīvotājiem nav mutes un deguma aizsegu vietās, kur tas ir nepieciešams. Pārkāpēju vidū - arī pāris veikalu pārdevēju.

25. decembrī ap 21.00 policija konstatēja, ka aptuveni desmit 14 – 17 gadu veci jaunieši uzturas bariņā, kurā puse bija alkohola reibumā. Diviem no šiem jauniešiem (14 gadus vecai meitenei un 15 gadus vecam puisim) reibums pārsniedza promili, turklāt pie viņiem arī tika atrasti 12 pirotehnikas izstrādājumi, kurus nepilngadīgajiem izmantot ir liegts. Visi nepilngadīgie nodoti vecākiem, sākti vairāki administratīvie procesi.

Tajā pašā vakarā, 25.decembrī, ap 21.00, saņemts izsaukums uz Pļavniekiem - par vīrieti, kurš laužas durvīs. Notikuma vietā sastapts vīrietis, kurš bija acīmredzamā alkohola reibumā. Iereibušais 29 gadus vecais vīrietis skaidroja, ka ieradies, jo domājot, ka viņa draudzenei esot romantiskas attiecības ar citu vīrieti. Vīrietis uzvedās bravūrīgi un vienā brīdī iepūta policistam sejā savu izelpu, paziņojot, ka ir Covid pozitīvs. Mirkli vēlāk kārtības sargi pārbaudīja, ka pāris dienas iepriekš šim vīrietim patiešām konstatēts Covid-19 un bija jāatrodas karantīnā. Piemērots 750 eiro sods.

25. decembrī Vecmīlgrāvī un Sarkandaugavā konstatētas divas kafejnīcas, kurā četri apmeklētāji alkoholiskos dzērienus patērē uz vietas. Uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi.

Jauns.lv jau vēstīja, ka, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, līdz 11.janvārim valstī ārkārtējās situācijas laikā ieviesti pastiprināti epidemioloģiskās drošības pasākumi un pulcēšanās ierobežojumi.