Novadu ziņas
2020. gada 26. decembris, 16:03

Rēzeknes slimnīcā līdz gada beigām Covid-19 pacientiem plānots pārprofilēt vēl 20 gultas

LETA

Rēzeknes slimnīcā līdz gada beigām Covid-19 pacientiem plānots pārprofilēt vēl 20 gultasvietas, un to skaits sasniegs 74, informē ārstniecības iestādē.

No oktobra līdz Ziemassvētku brīvdienām slimnīcā ārstējušies 169 Covid-19 pacienti, 99 no tiem izārstēti vai izrakstīti tālākai ambulatorai ārstēšanai, 27 ir miruši, bet 43 turpināja ārstēšanos.

Slimnīcā Covid-19 pacientiem paredzētas 54 gultas. Taču līdz gada beigām infekcijas skartiem tiek plānots pārprofilēt vēl 20 gultas.

Aizvadītās nedēļas laikā slimnīcā pieaudzis ar Covid-19 izraisīto pneimoniju stacionēto pacientu skaits. Ņemot vērā, ka pneimonijas infekcijas perēkļus var saskatīt tikai plaušu rentgenā, pieaug to pacientu skaits, kuri, veicot plaušu rentgenogrāfiju, nevēlas sniegt vai mēģina slēpt informāciju par Covid-19 pazīmēm, tā pakļaujot riskam citus pacientus un darbiniekus, novērojuši slimnīcas speciālisti.

Rēzeknes slimnīca informē, ka pacientiem ar aizdomām par plaušu saslimšanu vai aizdomām vai apstiprinātu Covid-19 diagnozi, kuriem nepieciešams plaušu rentgenogrāfijas izmeklējums, uz izmeklējumu jāpiesakās tikai telefoniski, izmantojot Rēzeknes slimnīcas Zvanu centra tālruni 68 805 050.