Sabiedrība
2020. gada 22. decembris, 22:25

Traģiskā avārijā Saulkrastos dzīvību zaudē automašīnas pasažieris

Jauns.lv

Vakar, 21. decembrī, traģiska avārija notikusi Saulkrastos, kur dzīvību zaudējis automašīnas "BMW" pasažieris. Tā vadītājs nenovaldīja spēkratu un ietriecās kokā, ziņo raidījums "Degpunktā".

Avārijas brīdi dzirdējis Māris, kurš pagājušajā naktī dežurēja diennakts maiņā. Viņš skatījās televīzijas pārraides savā apsarga būdiņā, kad divdesmit minūtes pāri vienpadsmitiem viņu iztrūcināja pamatīgs troksnis. Vīrietis izgāja uz ielas un ieraudzīja nolauztu gājēju pārejas ceļa zīmi, bet tas nebija viss – desmit metrus tālāk, ap koku bija "aptinies" kāds kūpošs auto.

"Mašīna brauca no Limbažu puses diezgan lielā ātrumā, skatījos televizoru, bet to varēja dzirdēt pēc skaņas. Varēja redzēt, ka tā mašīna bija diezgan sasista. Tā puse, kur atradās šoferis un blakussēdētājs, bija diezgan spēcīgi sasista," stāsta Māris.

Automašīnā atradās divi vīrieši. Garāmbraucēji apstājās un steigšus zvanīja mediķiem. Ieradās arī ugunsdzēsēji, kas, izmantojot hidrauliskos instrumentus, centās cietušos atsvabināt.

"Atbrauca ugunsdzēsēji un izgrieza ārā apmēram 20 minūšu laikā. Mediķi uzreiz uzlika uz nestavām un aizveda uz slimnīcu," teic Māris. 

"BMW" vadītājs ir vien 27 gadus vecs un joprojām atrodas ārstniecības iestādē. Blakussēdētājam bija 40 gadu, viņš no gūtajām traumām gāja bojā.

"Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tā rezultātā cietušajam nodarīti smagi miesas bojājumi, vai izraisīta cilvēka nāve," teic Valsts policijas pārstāve Krista Andersone.

Vadītājam draud cietumsods uz laiku līdz astoņiem gadiem un arī uz vairākiem gadiem atņemta autovadītāja apliecība. Policija vēl skaidro, vai šoferis sēdās pie stūres reibumā, taču aculieciniekam Mārim pēc redzētā par to šaubu neesot.

"Cik es saprotu, viņi bija lietojuši alkoholu. Tādā ātrumā tās mašīnas šeit parasti nebrauc," bilst aculiecinieks.

Policija saka, ka pārrunas ar "BMW" vadītāju notiks, tiklīdz vīrietis atkopsies no ievainojumiem un būs spējīgs sniegt liecību.