foto: Twitter @CelminsGints
"Rīgas satiksmes" transports vietām pārpildīts: uzņēmums izmantojot visus tam pieejamos transportlīdzekļus
Sabiedrība
2020. gada 18. decembris, 17:39

"Rīgas satiksmes" transports vietām pārpildīts: uzņēmums izmantojot visus tam pieejamos transportlīdzekļus

Jauns.lv / LETA

SIA "Rīgas satiksme" ir izmantojusi praktiski visus resursus sabiedriskā transporta pakalpojuma nodrošināšanai, norādīja uzņēmuma Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Iedzīvotāji sociālajos tīklos dalījušies ar fotoattēlu, kurā redzams pārpildīts "Rīgas satiksmes" autobuss. 

Bartaševiča-Feldmane sacīja, ka uzņēmums patlaban ir izmantojis praktiski visus resursus sabiedriskā transporta pakalpojuma nodrošināšanai. Visi transportlīdzekļu vadītāji strādā, un tāpat uz līnijas tiek izlaisti visi ietilpīgākie transporta līdzekļi.

"Rīgas satiksme" arī informē, ka pašlaik būtiskākie kavējumi ir 13.maršruta autobusiem līdz pusotrai stundai, 15., 31., 48., 49., 51., 52., 50.maršruta autobusiem līdz 55 minūtēm, 2., 5., 8., 11.,15., 53.maršruta autobusiem līdz 50 minūtēm.

Kā vēstīts, no 7. decembra sabiedriskā transporta pārvadātājam ir pienākums organizēt iekāpšanu un izkāpšanu tā, lai pasažieru skaits transportlīdzeklī nepārsniedz 50% no tā ietilpības.

Ja transportlīdzeklī tā specifikas dēļ nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, transportlīdzeklī tiek marķētas sēdvietas, nodrošinot distancēšanās prasību ievērošanu, to paredz likums "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu".