Sabiedrība
2020. gada 11. decembris, 21:13

"Uzzināju, kad pati jau biju slima" - Preiļos iedzīvotāji teic, ka veikala saimnieki, atgriežoties no Polijas, nav ievērojuši pašizolāciju

Jauns.lv

Vairāki satraukti Preiļu iedzīvotāji ziņo, ka veikala, kurš atrodas pašā pilsētas centrā, īpašnieki devušies uz Poliju pēc precēm, bet pēc atgriešanās nav ievērojuši pašizolāciju. Pēc kontakta ar viņiem divām veikala darbiniecēm sākušies Covid-19 simptomi un vēlāk tests atklājis, ka viņas ir pozitīvas, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

"Viņi divas dienas pasēdēja mājās, tad sāka strādāt, pa veikaliem staigāt. Neko nebija teikuši. Pēc tam, kad pēc kontakta ar viņiem saslima vēl divas meitenes, tad, cik sapratu, paši atzinās," stāsta kāda Preiļu iedzīvotāja. 

Viņa turpina: "Viena meitene nejūt ne garšu, ne smaržu, otrai meitenei ir temperatūra. Aizgāja nodot analīzes, izrādījās pozitīvi testi".

Veikala darbiniece, kura tagad ir Covid-19 pozitīva, stāsta: "Bija saimnieki atnākuši klepojoši, bet es nezināju, ar ko viņi slimoja. Tagad visi saka, ka viņiem ir Covid. Par to uzzināju tikai, kad pati jau biju slima."

To, ka priekšnieki ir Covid-19 pozitīvi, uzzinājusi no kolēģiem telefoniski, kad jau bijusi karantīnā. Darbā kontakts tobrīd bijis vismaz ar desmit cilvēkiem, neskaitot apmeklētājus. 

Tikmēr veikala vadītāja noliedz minēto informāciju, norādot, ka pēc atgriešanās no Polijas abiem ar vīru bijuši simptomi, bet tests veikts pāris dienas vēlāk. Simptomātiski gan nekur neesot rādījušies, nav bijuši arī veikalā. Sazinājušies ar ģimenes ārstu, saņēmuši nosūtījumu uz testu. Analīzes abi esot nodevuši vienā dienā ar vēl divām veikala darbiniecēm. Priešniece uzsver, ka abi ar vīru - Covid-19 pozitīvie - ievēro karantīnu.

Tāpat esot apzinātas slimo personu kontaktpersonas, tostarp darbavietā. Šie darbinieki veikalā neatrodoties. 

Bažas par iespējamiem pārkāpumiem veikalā satrauktie iedzīvotāji darījuši zināmu arī Valsts policijai (VP), kas uzsākusi resorisko pārbaudi.

VP Latgales reģiona pārvaldes pārstāve norāda: "Iecirknī saņemta informācija par to, ka Preiļos, iespējams, kāds uzņēmums nav ievērojis epidemioloģiskās drošības pasākumus. Nekavējoties tika uzsākta resoriskā pārbaude. Veicam visas nepieciešamās pārbaudes, lai konstatētu, vai bijuši pārkāpumi un vai uzņēmums saucams pie atbildības. Pārbaudes ietvaros nedrīkstam paust informāciju par to, kādas pārbaudes tiek veiktas, bet darām visu nepieciešamo."

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.