foto: LETA
LPIA: Valdības uzliktie ierobežojumi ir nesamērīgi. Aicina Kariņu pārskatīt lēmumus
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, Valsts prezidents Egils Levits un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piedalās preses konferencē pēc tikšanās Rīgas pilī, kurā pārrunāja plānu stingrāku ierobežojumu ieviešanai, lai apturētu Covid-19 izplatību.
Sabiedrība
2020. gada 3. decembris, 15:54

LPIA: Valdības uzliktie ierobežojumi ir nesamērīgi. Aicina Kariņu pārskatīt lēmumus

Jauns.lv

Latvijas Preses izdevēju asociācija (LPIA) nosūtījusi Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam un Kultūras ministram Naurim Puntulim vēstuli, kurā pauž bažas par valdības lēmumu ierobežot tirdzniecību brīvdienās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valdība lēmusi, ka no šā gada 5. decembra brīvdienās un svētku dienās varēs darboties tikai aptiekas, tajā skaitā veterinārās aptiekas, un veikali, kuros drīkstēs tirgot tikai pirmās nepieciešamības preces, ar kurām tiek saprastas pārtikas preces, higiēnas preces un degviela.

No minētā izriet, ka nedēļas nogalēs un svētku dienās pārtikas veikalos nedrīkstēs tirgot drukātos preses izdevumus, tādējādi liedzot valsts iedzīvotājiem saņemt informāciju par notikumiem valstī, it sevišķi pandēmijas laikā.

Latvijas Preses izdevēju asociācija vērš Jūsu uzmanību uz to, ka drukātie mediji ārkārtējās situācijas laikā strādā pastiprinātā režīmā, operatīvi nodrošinot sabiedrības informēšanu, tai skaitā, par aktuālajiem valdības lēmumiem, drošības pasākumiem un citām ar Covid-19 vīrusu saistītām norisēm.

Ārkārtējās situācijas laikā sabiedrībā valda īpašs satraukums un spriedze, LPIA ieskatā minētais ierobežojums ir nesamērīgs. Šādos apstākļos ierobežot sabiedrības tiesības brīvdienās un svētku dienās saņemt informāciju nav savienojams ar demokrātiskas valsts iedzīvotāju tiesībām.

LPIA aicina atbildīgās amatpersonas pārskatīt minēto lēmumu, lai valsts iedzīvotājiem, īpaši ārkārtējās situācijas laikā, netiktu ierobežotas tiesības saņemt informāciju arī brīvdienās un svētku dienās!