Sabiedrība
2020. gada 30. novembris, 20:20

No Talsu poliklīnikas var atgriezties ar jauniem savainojumiem

Bez Tabu, TV3

Talsu iedzīvotāji ziņo par paradoksālu situāciju – svarīgā medicīnas iestādē "Talsu veselības centrā" darbinieki un apmeklētāji var pamatīgi sagandēt veselību, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

"Tie bija tādi viegli kritieni, bet pagājušo piektdien sieviete, diemžēl, nokrita kā filmās – no pirmās kāpnes līdz pēdējai. Viņa salauza ribas, pārsita seju, sasita kājas," stāsta Irēna, kura strādā nolaistā ēkā.

Talsu vecās poliklīnikas telpas nomā ģimenes ārsti un citi dakteri. Te ir arī aptieka un analīžu laboratorija. Tieši uz to vienā ēkas galā ved šausmīga paskata sabrukušas trepes. Nomnieki dusmīgi par saimnieku bezdarbību. Nelabo jau gadiem.

Talsu novada pašvaldības piederošās ēkas telpas ir ļoti bēdīgā paskatā. Vismaz desmit gadus ēka neesot remontēta. 2017. gadā pašvaldība organizēja ēkas apsekošanu. Jau tolaik apzinātas kritiskās vietas. Eksperti aizrādījuši arī par bojātām nesošajām konstrukcijām. Nav arī ugunsgrēka automātiskās izziņošanas sistēmas, evakuācijas plāna un fiksētas virkne citas nebūšanas.

Pašvaldībai ēkas remontam naudas neesot. Pērn domnieki ēku uz desmit gadiem iznomājis SIA "Talsu veselības centrs" ģenerālnomniekam. Izteikti solījumi, ka tiks piesaistīti Eiropas fonda līdzekļi ēkas tehniskā stāvokļa sakārtošanai. Nomas līgums nosaka – ģenerālnomniekam jāgādā par ēku.

Kā norāda SIA "Talsu veselības centrs" valdes priekšsēdētāja Ingrīda Savicka, bīstamās trepes esot norobežotas ar drošības lentēm un tās neviens nelieto un centrā iespējams nākt pa centrālajām durvīm. Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.