112
2020. gada 10. novembris, 21:30

Baļķvedējs signalizēja, bet šoferis tomēr nolēma apdzīt - traģiskā avārijā Kleistu ielā bojā gājuši divi cilvēki

Degpunktā, TV3

Kleistu ielā Bolderājas virzienā vietā, kur uz asfaltēta ceļa atļautais ātruma ierobežojums mainās no 50 km/h uz 70 km/h, kāds steidzīgs braucējs 10.novembra rītā ar "Nissan QASHQAI" ģimenes auto nolēma apdzīt priekšā braucošo baļķvedēju, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Smagās tehnikas šoferis atpakaļskata spoguļos redzēja, ka "Nissan" vadītājs cenšas izlūkot ceļu, gaidot brīdi, kad varēs braukt garām.

Baļķvedēja stūrētājs pats novērtēja situāciju un signalizēja ar kreisā pagrieziena rādītāju, brīdinot, ka pretī nāk daudz mašīnu, un apdzīšana nav iespējama. Neskatoties uz brīdinājumu un to, ka redzamības apstākļi "Nissan" vadītājam nebija visai labi, viņš tomēr uzņēmās risku, izbrauca pretējā joslā un traucās garām kravas automašīnai.

Iebraukt savā joslā, neizraisot avārijas situāciju, šoferis tā arī nepaspēja.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

Ar labo sānu "Nissan" aizķēra "Volvo" baļķvedēja kabīni. Šoferis zaudēja kontroli pār stūri un nobrauca no ceļa. Tālāk vieglais auto uzlidoja uz uzkalniņa, apmeta kūleni un apstājās, spēcīgi atsitoties pret koku.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona operatīvais dežurans Ģirts Forands raidījumam "Degpunktā" atklāj, ka sākotnēji pienākusi informācija, ka avārijā ir vairāki cietušie, un no automašīnas nāk dūmi. "Ierodoties tika konstatēts, ka viens cietušais ir izmests no automašīnas sadursmes brīdī, bet otrs atrodas automašīnā," stāsta Forands.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

Vēlāk ieradušies mediķi, kuri konstatējuši šofera nāvi. Pēc neoficiālas versijas pasažiere, kura izmesta no automašīnas, nebija piesprādzējusies. Viņa guva ļoti bīstamas traumas, un mediķi par viņas dzīvību cīnījās turpat notikuma vietā.

Stabilizējot cietušās stāvokli, viņa tika sagatavota transportēšanai un steidzīgi aizvesta uz slimnīcu. Vēlāk gan tapa zināms, ka arī sievietes dzīvību neizdevās glābt, un viņa nomira medicīnas iestādē.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

Kā norāda "Degpunktā", "Volvo" baļķvedēja šoferis sadursmes rezultātā nekādas traumas neguva un palika notikuma vietā, kā arī sniedza policistiem savus paskaidrojumus. Pēc piedzīvotā viņam bija grūti savaldīt emocijas, tādēļ arī no komentāriem kameras priekšā viņš atturējies. 

Policija šobrīd meklē traģiskās avārijas aculieciniekus. Izmeklēšanai noderēs arī videoreģistratoru ieraksti. Ziņot likumsargiem iespējams, zvanot uz tālruņa numuru 67219705 vai 110.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās