foto: LETA
Ziepniekkalna iedzīvotāji atkārtoti lūdz nepieļaut zaļās zonas iznīcināšanu "Lidl" veikala būvniecības dēļ
Sabiedrība
2020. gada 4. novembris, 23:43

Ziepniekkalna iedzīvotāji atkārtoti lūdz nepieļaut zaļās zonas iznīcināšanu "Lidl" veikala būvniecības dēļ

Jauns.lv / LETA

Ziepniekkalna iedzīvotāji atkārtoti savākuši parakstus "pret zaļās zonas iznīcināšanu Ziepniekkalnā", kur plānots būvēt lielveikalu "Lidl", informēja Ziepniekkalna iedzīvotāju iniciatīvas grupas dalībniece Daiga Skaistkalne.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savāktie paraksti iesniegti Rīgas domē.

Jau iepriekš izskanējis, ka veikala būvniecības laikā tiks nocirsti 158 koki. Iedzīvotāji uzskata, ka viņu viedoklis šajā jautājumā nav ticis uzklausīts.

Kā norāda apkaimes aktīvisti, koku ciršanas plāns esot izvērsies plašumā - attīstītāji konstatējuši, ka transporta plūsma uz un no Valdeķu ielas būs problemātiska, tāpēc esot tapis plāns plūsmu novirzīt uz blakus esoša privātmāju rajona mazajām ielām.

Projekts paredzot paplašināt Spulgas ielu un izcirst vēl 13 kokus, tādā veidā nodrošinot ērtu braukšanu caur Spulgas un Bātas ielām, kas ir ne tikai dzīvojamā zona, bet arī ielas bez ietvēm.

Iedzīvotāji uzsver, ka, ņemot vērā Covid-19 vīrusa izplatību un jauno dzīves realitāti, Rīgas iedzīvotājiem ir vairāk nepieciešamas zaļās zonas, kurās uzturēties svaigā gaisā, nevis lielveikali. Tādēļ viņi pieprasa pārskatīt izsniegtās atļaujas attīstītājiem būvēt lielveikalu.

LETA jau ziņoja, ka nekustamo īpašumu attīstītājs "VPH Latvia" sācis jauna tirdzniecības centra būvniecību Ziepniekkalnā, pie Valdeķu un Graudu ielas, kura nomnieks būs mazumtirdzniecības tīkls "Lidl".

Kā aģentūru LETA informēja attīstītāja pārstāvji, kopējās investīcijas jaunajā tirdzniecības centrā plānotas astoņu miljonu eiro apmērā. Šis būs pirmais projekts Latvijā, kurā "Lidl" īrē telpas.

Tirdzniecības centrs sastāvēs no divām ēkām - vienā atradīsies "Lidl", bet otra būs pielāgota citu nomnieku vajadzībām, piemēram, ikdienas preču tirdzniecībai, aptiekai, zooveikalam un ēdināšanai. Kopējā jaunā tirdzniecības centra platība būs ap 5000 kvadrātmetru.

"VPH Latvia" direktors Juris Barkāns pavēstīja, ka projekta tehniskie risinājumi izvēlēti tā, lai saglabātu pēc iespējas vairāk koku. Katra izzāģētā koka vietā tuvējā apkaimē tiks iestādīts jauns koks un kopā ar apzaļumošanas speciālistiem uzraudzīta tā augšana turpmākos 10 gadus. Attīstītājs paredzējis izveidot vienu no zaļākajām automašīnu stāvvietām, saglabājot pēc iespējas vairāk koku un speciāli to izkārtojumam pielāgojot laukumu.

Vienlaikus ar tirdzniecības centra teritoriju tiks izgaismotas arī apkārtējās tumšās ielas, kā arī rasti risinājumi uz braucamās daļas, lai palielinātu satiksmes drošību un samazinātu transportlīdzekļu ātrumu.

"Lidl" ir pārstāvēts 32 pasaules valstīs. Baltijas valstīs pašlaik "Lidl" veikali šobrīd strādā tikai Lietuvā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās